brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent
1 2 3 4 5 6 7 8

Brandwondencentrum (BWC) Gent

Het Brandwondencentrum (BWC) van het UZ Gent is één van de zes erkende Brandwondencentra in België en is gelokaliseerd op de 1ste verdieping van Poli 8 (1P8).

In het BWC is er plaats voor maximum 6 patiënten. Dit kunnen zowel patiënten zijn die zeer ernstig verbrand zijn waardoor ze nood hebben aan gespecialiseerde intensieve zorg (Intensive Care patiënten), als patiënten met uitgebreide brandwonden (Mid Care patiënten). Patiënten met beperkte lokale brandwonden (Low Care patiënten) worden opgenomen op de afdeling Plastische Heelkunde.

Omwille van het verhoogde risico op infecties die (ernstige) brandwonden met zich meebrengen, worden alle patiënten verzorgd in afgesloten isolatiekamers en gelden er strikte regels voor de verzorging van de patiënten. Hierdoor wordt ook het bezoek aan de patiënten beperkt en wordt aan de bezoekers gevraagd om de nodige beschermingsmaatregelen te respecteren.

De behandeling en verzorging van brandwondenpatiënten is een multidisciplinair gebeuren, dit wil zeggen dat er verschillende disciplines bij betrokken zijn: plastisch chirurgen, intensivisten, pediaters, verpleegkundigen, zorgcoördinatoren, kinesitherapeuten, logistiek medewerkers,…

Het behandelingsteam van het BWC staat onder leiding van Prof. Dr. S. Monstrey, plastisch chirurg en diensthoofd van het BWC, in nauw overleg met Prof. Dr. K. Colpaert (Intensieve Zorg) en dhr. Stijn Witdouck (hoofdverpleegkundige).

Contactgegevens

Brandwondencentrum UZ Gent
De Pintelaan 185
9000 Gent
T 09 332 34 90
F 09 332 38 81
brandwondencentrum@uzgent.be

Brandwondencentrum (BWC) Gent
Brandwondencentrum (BWC) Gent