brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent
1 2 3 4 5 6 7 8

Actueel

Feestweekend

feestweekend

Feest n.a.v. 20-jarig bestaan van de vzw.

Op zaterdag 1 en zondag 2 september vierden we het 20-jarig bestaan van de vzw. Na maanden van voorbereiding, uren vergaderen, heel wat opzoekwerk, telefoonwerk, drukwerk, overleg, bestellingen plaatsen, kaarten in orde brengen, inschrijvingen opvolgen, was het eindelijk zover: het grote jubileumfeest kon van start gaan!

Plaats van het gebeuren was de loods van Geert Nemegheer. Met man en macht werd deze loods omgetoverd tot een feestzaal mét podium mét grote bar mét champagnebar én met 450 zitplaatsen voor de genodigden! Alle bestuursleden van de vzw, geassisteerd door heel wat vrienden uit Itegem en uit Tielt en door familieleden, stonden paraat!

Op zaterdagnamiddag mochten we meer dan 60 kindjes verwelkomen. Zij konden kiezen uit verschillende workshops zoals schilderen, knutselen of dansen. Daarnaast waren ze ook vrij om ofwel te springen op het springkasteel, zich te laten schminken, vrij te dansen in een echte partybus of zomaar te spelen met hun lievelingsspeelgoed. De kinderen van Schoolidool Tielt lieten ons van hun zangtalenten genieten! In de latere namiddag kwam ook Clown Rocky langs. Zowel de allerkleinsten als de bijna pubers mochten samen met hem spelletjes spelen. Pret alom!

Zondagochtend startten we onze feestelijke zondag met een fiets- en wandeltocht. De Bicro's, een fietsclub van Tielt, hebben de organisatie op hun schouders genomen en stippelden een fietstocht van 40 km en een tocht van 80 km uit. Zowel grotere groepen wielertoeristen als gezinnen gingen op de uitnodiging in en genoten van een mooie septemberochtend om de streek te verkennen. De jongste deelnemer, in zijn fietskarretje natuurlijk, was slechts 4 maanden oud! Het jongste fietstertje was 5 jaar. Achteraf kon iedereen de dorst lessen met o.a. een gratis glas Augustijn. De Open VLD van Tielt organiseerden twee wandelingen, eentje van 5 km en eentje van 10 km. Op hier was het genieten geblazen.

Om 11 u werd het uiteindelijk gebeuren feestelijk geopend met de jachthoornblazers uit Heist-op-den-Berg. De genodigden konden ondertussen genieten van een sprankelijk glaasje bubbels. Na de speech van de voorzitter Marijke, nam haar zoon Bart het woord. In het geheim heeft hij de provincie West-Vlaanderen op de hoogte gebracht van het gebeuren en zorgde hij ervoor dat zijn mama gehuldigd werd voor haar 20-jaar voorzitterschap van de vzw. Een proficiat en een zilveren medaille waard! Rond half één maakte Lisa Del Bo haar entree: met haar vele hits, jij kent toch ook Liefde is een kaartspel? en haar warme stem bekoorde zij menige fans. Zij werd begeleid door Marc Morgan, bekend van Tielt tot in Tenerife. Daarna stond een heerlijk barbeque op het programma. Na de koffie met gebak waren er nog optredens van De Zonnetjes die enkele ludieke covers brachten en van de Red Hot Cowboys, een gelegenheidsgroep van brandwondenpatiënten en familieleden die onder leiding van Margaretha enkele countrydansen brachten. Wim Leys,bekend van Vlaanderen zingt, mocht de dag afsluiten. Voor sfeerbeelden kan u terecht in onze fotogalerij.

Sponsoravond

sponsoravond

Op vrijdagavond 16 maart 2012 nodigde het bestuur van de vzw alle sponsors van de voorbije 20 jaar uit samen met de afgevaardigde bestuurders van de andere Belgische brandwondencentra, het huidige en vorige personeel van het bwc, de vroegere bestuursleden van de vzw, de leden van de vzw die als vrijwilliger werken in het bwc, allen die op de een of andere manier de vzw steunden. N.a.v. het 20- jarig bestaan van de vriendenkring was dit het moment waarop het bestuur allen van harte bedankte. In het officiëel gedeelte van de avond gaf Prof.Dr. Monstrey, diensthoofd brandwondencentrum, informatie over brandwonden en het genezingsproces ervan en legde hij uit welke troeven het brandwondencentrum van het UZ Gent heeft. Vorige hoofdverpleegkundige Stefaan Lauwaert, nu preventie- en nazorgcoördinator van de Belgische brandwondenStichting, gaf uitleg over de problemen waarmee een brandwondenpatiënt kan geconfronteerd worden. Tenslotte stelde Marijke Cocquyt, voorzitter van de vriendenkring, de vzw voor. Daarin werd duidelijk welke activiteiten georganiseerd worden met als doel brandwondenpatiënten te helpen bij de reïntegratie in de maatschappij en het samenbrengen van lotgenoten om zo het opgelopen trauma te helpen verwerken. Tijdens de receptie die daarop volgde kon men, bij een hapje en een drankje, gezellig napraten. Voor sfeerbeelden kan u terecht in onze fotogalerij.