brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent
1 2 3 4 5 6 7 8

Historiek

Oprichting van de vzw

De "VZW Vriendenkring van brandwondenpatiënten van het UZ Gent" is ontstaan in 1992 op het moment dat het brandwondencentrum dreigde te sluiten omwille van een ontoereikende financiering van de brandwondenzorg.

Enkele exbrandwondenpatiënten, familieleden en leden van het brandwondenteam bundelden hun enthousiasme en solidariteit en startten acties om het centrum open te houden. Ze kwamen op straat en verzamelden op twee weken tijd 30.000 handtekeningen voor het heropenen van de dienst.

Door onderhandelingen met de ziekenhuisdirectie en door druk uit te oefenen op de overheid, slaagden de toenmalige leden erin om het Brandwondencentrum twee maand later gedeeltelijk terug te laten openen. een jaar later kon de ganse afdeling terug opstarten. Deze acties leidden ook tot het ontstaan van de vereniging.

het bestuur in 1993
Het bestuur in 1993.