brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent
1 2 3 4 5 6 7 8

Raad van Bestuur

Klik hier om alle contactgegevens van de Raad van Bestuur te downloaden (PDF).

Voorzitter: Tania De Vylder • Ik ben Tania De Vylder, geboren op 18 juli 1978 samen met Michel. Ik woon en werk te Aalter bij zuivelbedrijf Friesland-Campina. Door een arbeidsongeval gebeurd in 2009 liep ik tweedegraads brandwonden op. Sindsdien ben ik lid van de vzw en sinds 2015 ben ik bestuurslid. In maart 2017 werd ik verkozen tot nieuwe voorzitter van de vzw. In april 2017 werden we de fiere ouders van ons dochtertje Lizzy.
  Als het zonnetje begint te schijnen zie je ons vaak in de lucht daar mijn partner vaart met de luchtballon.


 • Penningmeester: Dominique Hallaert • Ik ben Dominique Hallaert. Ik ben geboren op 12 mei 1967 en ben gehuwd met Sophie Vanherreweghe. Samen hebben we 3 kinderen, Guillaume, Gauthier en Hélouise. Op weg naar mijn werk raakte ik in october 2007 betrokken bij een ernstig verkeersongeval. Ik liep brandwonden op in derde graad aan mijn linkerbeen. Ik ben lid van de vzw geworden omdat ik mijn ervaringen met brandwonden wil delen met andere lotgenoten. Mijn hobby is vooral fitness en af en toe een goed boek.


 • Secretaris: Lut Lafaut • Ik ben Lut Lafaut, gehuwd met André. We hebben 2 dochters, 2 schoonzonen en 3 kleinkinderen. Ik heb heel wat ervaring als partner van een brandwondenpatiënt want André is verbrand in 1979. Die ervaring wil ik delen met lotgenoten. Ik ben gepensioneerd en geniet van mijn gezin, tuinieren, wandelen, fietsen, op reis gaan.


 • Bestuursleden:

  Stijn Witdouck • Ik ben Stijn Witdouck, geboren in 1984, gehuwd en trotse papa van een dochter: Aube. Ik ben sinds juli 2017 hoofdverpleegkundige van het Brandwondencentrum UZ Gent. Voorheen werkte ik 3jaar als verpleegkundige op de medisch intensieve zorgen hier in het UZ Gent en 5jaar op intensieve zorgen in het AZ Sint-Lucas te Gent. Ik hoop als hoofdverpleegkundige de brug te zijn tussen de vzw en het brandwondencentrum met alle aspecten die daarbij te pas komen. Mijn hobby’s zijn: muziek beluisteren en spelen, sport, weggaan met vrienden en familie.


 • Marjolein Colpaert • Ik ben Marjolein Colpaert, geboren in juli 1987 en gehuwd met Dries. Samen zijn we de gelukkige ouders van Andreas. Ik studeerde verpleegkunde en momenteel ben ik werkzaam op de spoedafdeling van AZ Glorieux in Ronse. Toen ik drie jaar was raakte ik verbrand door kokend water. Ik werd opgevangen in het brandwondencentrum van UZ Gent. Later werd ik lid van de vzw vriendenkring. Daarnaast ging ik meerdere jaren mee op brandwondenkampen met National Burn Camp, nu een onderdeel van vzw Pinocchio. Naast mijn werk geniet ik van ons prille gezinnetje, sporten en reizen.


 • Stan Monstrey • Ik ben Stan Monstrey, geboren in 1955; ik heb een dochter Chiara. Ik ben diensthoofd Plastische chirurgie en dus ook van het Brandwondencentrum. Ik ben vanaf de start actief betrokken bij de vele activiteiten van de patiëntenvereniging. Mijn rol binnen het bestuur bestaat erin om de nodige achtergrondinformatie te verschaffen betreffende de organisatie van het Bwc en af en toe wat bij te sturen zonder de inbreng van het medische team te laten overheersen. Mijn functie is vooral belangrijk voor de continuïteit van de Vzw en de communicatie tussen patiënten, medisch team en de zelfhulpgroep. Mijn hobby's: reizen, opera, moderne kunst en mijn dochtertje.


 • André Scheers • Ik ben André Scheers, geboren in 1952; gehuwd en we hebben twee zonen: Wim en Bart. Ik was werkzaam bij Pauwels-Trafo te Mechelen. In 1987 had ik een zwaar werkongeval in Zwijnaarde waardoor ik voor 78% verbrand was. Na een jaar hospitalisatie heb ik mij volledig ingezet voor het brandwondencentrum te Gent. Ik organiseerde samen met een groot aantal vrijwilligers de jaarlijkse feesten in Itegem, waarvan de opbrengst ten goede komt van de vzw. Mijn hobby is de voetbal in Itegem.


 • Kurt Budts • Ik ben Kurt Budts, geboren op 19 juli 1961, samenwonend met Christel Helsen. Samen hebben we 4 volwassen kinderen en 2 kleinkindjes. Wij wonen te Hallaar bij Heist op den Berg. Ik werk als schilder-onderhoudsman in een scholengemeenschap te Westerlo. Al vele jaren zijn wij betrokken bij de vzw. Eerst door te helpen bij André Scheers op de eetdagen in Itegem en later op andere activiteiten ten voordele van de vzw. Mijn hobby's zijn mijn jaarlijkse reis naar mijn Turkse vrienden in Bodrum. Verder is sport in het algemeen mijn hobby. Vroeger actief voetbal, fietsen en zwemmen, nu alles veel meer passief. Ook een lekker biertje weet ik wel te smaken.


 • Mariska Meirsman • Ik ben Mariska Meirsman, geboren op 1 juni 1996. Ik ben studente handelswetenschappen aan de Universiteit Gent. Toen ik 2 jaar was, geraakte ik verbrand door heet frituurvet. Ik ben al jaren lid van de vzw vriendenkring en ik ben ook begeleidster op brandwondenkampen voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Mijn hobby’s zijn zumba, fitness, wandelen, leuke dingen doen met vrienden en familie.


 • Els Geenens • Ik ben Els Geenens, geboren te Gent op 9 september 1964 en gehuwd met De Clercq Hubert. Samen hebben we een toffe zoon Ruben. Ook ben ik trotse oma van 2 kapoenen Melody en Maxim van mijn stiefdochter Julie. Op 16/11/1991 ging ik met Hubert op restaurant fondue eten, de bazin kwam met een pot kokende olie aan tafel en die moet uit haar handen zijn geglipt en zo heb ik die kokende olie op mijn lichaam gekregen. Daardoor heb ik tweede en derdegraadsbrandwonden opgelopen. In 1992 werd ik lid van de vzw vriendenkring

 • Sophie Vanherreweghe • Ik ben Sophie Vanherreweghe, geboren te Waregem op 28 augustus 1969, gehuwd met Dominique Hallaert en mama van Guillaume, Gauthier en Hélouise. Op 21 oktober 2007 was mijn man betrokken bij een verkeersongeval waar hij 3de graads brandwonden opliep. Wij zijn sinds het ongeval lid van de vzw. Nu onze kinderen het nest hebben verlaten is er meer tijd om dingen te doen met ons twee. Zo heb ik me opgegeven om me bij het bestuur van de vzw aan te sluiten. Mijn hobby's zijn samen met mijn gezin genieten, leuke dingen doen met vrienden, op reis gaan en lezen.

 • Karel Claes • Ik ben Karel Claes, geboren in 1985. Ik ben getrouwd met Sophie en samen zijn we de trotse ouders van onze dochters Alixe en Olivia. Na mijn opleiding plastische heelkunde bij Prof Monstrey, ben ik sinds augustus 2017 staflid plastische heelkunde gespecialiseerd in brandwonden en transgenderchirurgie. Mijn functie zal erin bestaan Prof. Monstrey te ondersteunen om de continuïteit van de brandwondenzorg te verzorgen, researchprojecten voor brandwondenpatiënten op te zetten en als nieuw bestuurslid de continuïteit van de Vzw te blijven garanderen. Mijn hobby’s zijn tennissen, mountainbiken en gezellig samenzijn met het gezin.

 • André De Vos • Ik ben André De Vos, geboren in 1955. Ik ben gehuwd met Lut die secretaris is van de vzw. Samen hebben we 2 dochters, 2 schoonzonen en 3 kleinkinderen. Ik ben verbrand in 1979 en lid van de vzw sinds 1996. Als brandwondenpatiënt zet ik me graag in voor lotgenoten. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij Konekt, een vereniging voor volwassenen met een mentale beperking. Mijn hobby’s zijn fietsen, reizen, koken en supporteren voor Sporting Lokeren.