brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent brandwonden patienten vereniging uz gent
1 2 3 4 5 6 7 8

Voorbije activiteiten

Sinterklaasfeest | 30/11/2019

Verslag

Samen met veel enthousiaste kinderen, ouders, grootouders, vrienden en familie hadden we op 30 november een mooi sinterklaasfeest. Genoten van een aperitief, lekker eten, een show, de Sint en pieten. Het was een dag vol fantastische indrukken en plezier. Een oprechte dank je wel aan alle aanwezigen en de mensen die deze dag mogelijk maakten!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Infoavond | 07/11/2019

Verslag

In het UZ vond op donderdag 7 november de infoavond plaats: een bijeenkomst van patiënten van het brandwondencentrum, artsen en verpleegkundigen van bwc en van leden en bestuursleden van onze vzw. De organisatie was in handen van Anne-Sofie, psychologe verbonden aan bwc. Samen met haar waren wij allen aangenaam verrast van de talrijke opkomst.

Anne-Sofie had 2 sprekers uitgenodigd: Tom Vanheule, patiënt sedert 30 maart 2019 en Michiel Buseyne, patiënt sinds hij anderhalf jaar oud was. Beide sprekers deelden met de aanwezigen hun verhaal, hun ervaringen en vooral, hoe ze met hun brandwonden omgaan. Het is duidelijk dat beiden heel grote doorzetters zijn. Het was dan ook bijzonder stil tijdens hun spreken. Michiel nam tenslotte zijn gitaar ter hand en bracht live het lied met een heel toepasselijke tekst: If I needed you (uit de film: The broken circle breakdown.

Daarna was er nog tijd om vragen te beantwoorden. Tijdens een hapje en een drankje vooraf en achteraf kwamen spontaan gesprekken op gang. De infoavond: een geslaagde bijeenkomst van lotgenoten.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Tweedaagse La Wallonie | 26/10/2019

Verslag

Naar jaarlijkse gewoonte trokken we met brandwondenpatiënten en partner op weekend. We bezochten Leuven, de stuwdam van de Gileppe en de stad Luik. Een mix van cultuur, sport, marktjes, gezellig samenzijn. Het programma was zodanig opgesteld dat iedereen kon kiezen uit verschillende activiteiten. Graag in groep op stap, liever in groep maar iets trager en met aangepast vervoer, zelf op ontdekking gaan, actief sportief of lekker relaxen? Er was voor ieder wat wils. Telkens toen we na een 2-tal uur in groepen verdeeld te zijn, kwamen we gezellig samen en konden we honderduit vertellen over wat hij/zij beleefde.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Wandel- en fietsdag Ichtegem | 15/09/2019

Verslag

Op een zonovergoten zondagnamiddag in september, spraken we af om te wandelen, te fietsen of per huifkar de landelijke streek rond Ichtegem te verkennen. De dag sloten we af met een lekker aperitief, heerlijke vol-au-vent en een verfrissend stuk ijstaart. Tot ziens!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Familiedag | 30/06/2019

Verslag

Met 59 volwassenen en 14 kinderen hebben we genoten van onze eerste familiedag. In de voormiddag maakten we een wandeling in Gent met uitleg over de bezienswaardigheden en een tussenstop met een verfrissend drankje. 's Middags genoten van een aperitief en een lekkere maaltijd in Lago Rozebroeken om daarna te plonsen in het binnen- en buitenzwembad. Wegens de wet op de privacy zijn er geen foto's van het zwemmen. Er zijn wel foto's van de wandeling en van het gezellig samenzijn in het restaurant.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Jaarlijks feest | 11/05/2019

Verslag

Op zaterdag 11 mei kwamen we samen in restaurant 't Biezemhof. Een jaarlijks feest met aperitief, lekkere maaltijd, tombola en dansgelegenheid. De ideale manier om gezellig met elkaar bij te praten en lief en leed te delen. Op naar de volgende editie!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Algemene ledenvergadering | 24/03/2019

Verslag

Op zondag 24 maart ging de algemene ledenvergadering van onze vzw door. We haalden bijna de kaap van 100 aanwezigen! Terwijl de volwassenen alles te weten kwamen over de werking van de vzw en na de koffie-taart-pauze de fotoreportage als bewijs van de goede werking konden zien, werden de kinderen door Sandra opgevangen. Spelen, knutselen, schilderen, zich laten schmincken… geen tijd om zich te vervelen. Daarna kon iedereen aanschuiven aan de Breughelmaaltijd en met een goed gevoel terug huiswaarts keren.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Sponsor-toneelavond | 23/02/2019

Verslag

Op zaterdag 23 februari nodigden we onze sponsors en helpers van het voorbije jaar uit. Ook onze leden, vrienden en sympathisanten waren welkom. We genoten van een lekkere aperitief, paella en zoetigheden. Na de maaltijd werd er een toneelstuk gebracht door theater Speranza. Het was een aanrader. De toneelgroep speelt enkel voor goede doelen én enkel in West Vlaanderen en we waren dus zeer vereerd dat ze voor onze vzw een uitzondering maakten en de weg naar Oostakker konden vinden. Met een 70-tal aanwezigen was het een eerste geslaagde editie van deze sponsor-toneelavond.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Kerstfeest | 22/12/2018

Verslag

Kerstfeest 2018

Voor ons het eerste kerstfeest dat we mochten organiseren en eentje om nooit te vergeten. Dank je wel aan iedereen die ons geholpen heeft om er een geslaagde dag van te maken.

We waren aangenaam verrast door de grote opkomst en hopen dat iedereen genoten heeft. Wij zagen vooral gelukkige gezichten en dat deed ons deugd. Het was de laatste activiteit van 2018 en hopelijk zien we jullie volgend jaar vaak in het nieuwe werkjaar. Alvast een fijn eindejaar gewenst.

Sophie en Dominique

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Infoavond | 15/11/2018

Verslag

Op 15 december organiseerde het brandwondencentrum, in samenwerking met onze vzw, naar jaarlijkse gewoonte een bijeenkomst. Rond 18u30 ontvingen we de aanwezigen op de infoavond met een hapje en een drankje. Iedereen kon genieten van heerlijke broodjes met diverse smaken en ondertussen kennismaken of bijpraten met andere lotgenoten. Rond 19u15 nam Tania, de voorzitter van de vzw, het woord. Vervolgens stelde Professor Stan Monstrey met vele warme woorden de eerste spreker voor: Professor dr. Colpaert. Ze vertelde over pijn en hoe die bestreden kan worden. De focus lag voornamelijk op pijnbestrijding door virtual reality. De tweede spreker was Elke Sleurs. Zij vertelde een persoonlijk verhaal over haar zus. Tot slot hadden de aanwezigen de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. De hoofdverpleegkundige van het brandwondencentrum, Stijn Witdouck, sloot de avond af met een bedanking. Hij nodigde iedereen uit om nog een drankje te nuttigen en gezellig na te praten over de infoavond.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Tweedaagse Dordrecht-Rotterdam | 20/10/2018

Verslag

Iedereen vroeg uit de veren. We waren klaar voor weer een onvergetelijke tweedaagse met de vzw vriendenkring. Dit jaar ging onze trip naar Nederland.

Toen we aankwamen in Dordrecht, werden we door de organisatoren begeleid tot het stadshuis. Van daaruit kon iedereen op eigen tempo een wandelzoektocht starten. Team ‘De mama en haar jonkies’ vlogen er meteen in. We gingen zo snel we konden op zoek naar de oplossingen van de vragen. In als ons enthousiasme zijn we wel een paar keer verkeerd gelopen… Ik denk dat we te veel afgeleid waren door de gezellige winkeltjes en koffiebars 😉 Na een heerlijke broodmaaltijd begaven we ons richting de volgende activiteit. Een boottocht doorheen Dordrecht, ahoy!

Dit jaar verbleven we in een heel chique hotel. Iedereen was onder de indruk. Het avondmaal was er eentje om U tegen te zeggen. Voor elk wat wils: vlees, vis, warm, koud, rijst, aardappelen, frieten,… We wisten niet wat eerst kiezen. Als kers op de taart, werden we ook nog eens getrakteerd op een immens dessertbuffet, jum jum!

Dag 2 begon met een stevig ontbijt en met verjaardagswensen voor onze jonkie Evelien. Welkom op tram 2! En ja hoor, dat ontbijt was, net zoals het avondmaal, heel uitgebreid en super lekker. Op deze dag bezochten we de haven en de binnenstad van Rotterdam. Een gids vertelde ons alles over de bedrijvigheid in de haven. De binnenstad konden we zelf ontdekken op eigen tempo.

Het zit er weer op. Het was alweer een fantastische trip en we kunnen al niet wachten voor de volgende editie.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

wandel-, fiets- en huifkartocht | 16/09/2018

Verslag

Een zonnige zondag in september...

De vzw sprak af in de Oost-Vlaamse Lembeekse bossen om ofwel te fietsen, te wandelen of een huifkartocht te maken. 62 leden, met familie en vrienden, hadden zich voor deze activiteit ingeschreven.

De fietsers en de personen op de huifkar doorkruisten het mooie Meetjesland en de wandelaars genoten van het mooie groen dat de Lembeekse bossen te bieden hebben. En dat alles onder een stralend zonnetje. De sfeer was perfect. Een topdag voor de vzw!

Als afsluiter van deze namiddag genoten we van het aperitief in de tuin van restaurant De Boshoeve en aansluitend werd de gevarieerde vis- en vleesschotel en het gebak met koffie heel erg gesmaakt. Dank aan de fotografen Mariska, Christel en Koen, aan Roland en Rita die de suggestie gaven om deze prachtige streek te verkennen, aan Jean-Luc en Hilde, Luc en Rita, Patriek en Nadine voor de hulp bij de voorbereiding en de assistentie op de dag zelf en aan Lut en André die de organisatie op zich namen én DANK aan alle aanwezigen om er een prachtige zondag van te maken.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Jongeren bezoeken Bobbejaanland | 25/08/2018

Verslag

Op 25 augustus om 8u in de ochtend stonden we klaar om te vertrekken richting Bobbejaanland. Er was dit jaar meer begeleiding dan kindjes en dat was heel goed nieuws voor de kids. Dit wilde namelijk zeggen dat ze dubbel verwend werden. In het busje leerden we elkaar kennen, het was nog wat onwennig maar eens aangekomen in Bobbejaanland, viel dit weg. We vlogen er meteen keihard in met de boomstammetjes. We hebben elke attractie die we wilden doen, kunnen doen. Soms zelfs 2 keer. Doorheen de dag kregen we af en toe een regenbui over ons, maar dat kon ons niet tegenhouden om de attracties te bestormen.

Op het einde van de dag konden we genieten van een heerlijke maaltijd: balletjes in tomatensaus of vol-au-vent. Daarna was het tijd om huiswaarts te gaan. De kids hebben elk een grote zak snoep of een souvenirtje meegekregen naar huis. Zo konden ze thuis ook nog even nagenieten van deze mooie dag. Het was een leuke, maar ook heel vermoeiende dag. Wij hopen dat jullie volgend jaar ook allemaal meegaan! Tot dan 😉

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Zwempret | 01/07/2018

Verslag

Op zondag 1 juli nodigde de vzw alle leden uit om samen te komen voor een duik in het water te nemen. Door o.a. een panne met de auto en door gezondheidsproblemen was dit jaar de opkomst iets kleiner dan de vorige jaren. Dat kon echter de pret niet bederven. Het frisse water was heerlijk en zowel de kleinsten als de grotere genoten met volle teugen. Ondertussen genoten de niet-zwemmers van een frisse pint en een gezellige babbel.

Na het zwemuurtje gingen we allen samen op het terras rond de tafels zitten en aten met smaak de belegde broodjes die Els en Sophie zo heerlijk klaarmaakten, op. 1 juli: de grote vakantie is ingezet.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Wandelen in Itegem | 17/06/2018

Verslag

Op zondag 17 juni trokken we weer met een aantal brandwondenpatiënten en familie naar Itegem in de Antwerpse Kempen. Daar organiseerde IVAS, de Itegemse Wandelclub vrienden van het AndréScheersHuis, wandeltochten gaande van 42 km tot 4 km. Bijna 1900 wandelaars trokken de stapschoenen aan en verkenden de mooie, groene omgeving. Wij deden de wandeltocht van 9 km onder begeleiding van Maurice, een fervende Itegemse wandelaar. Daardoor hoefden we niet op de wegwijzers te letten en konden we naar hartenlust met elkaar praten. Voor de minder mobiele personen had André Scheers 2 prachtige koetsen beide getrokken door 2 stoere paarden gereserveerd. Dat maakte dat ook diegenen die niet zo goed kunen stappen, toch kunnen deelnemen aan deze activiteit. En toen André dan ook bekendmaakte dat de koetsen ons gratis werden aangeboden, was dit voor de kassa van de vzw een mooi meegenomen extraatje. Na de wandeling trokken we naar een plaatselijk feestzaaltje waar we genoten van een aperitief, een warme maaltijd en een overheerlijk ijsje als afsluiter. Itegem: volgend jaar zijn we weer op post en brengen we zoveel mogelijk vrienden van onze vzw mee. Beloofd!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Ledenfeest | 21/04/2018

Verslag

Op 21 april jl. ging het jaarlijks ledenfeest van de vzw door. Na 25 jaar was het tijd om eens te veranderen, daarom koos het bestuur ervoor om het te laten doorgaan op een zaterdag en in een andere feestzaal.

Vanaf 19 werden de gasten in feestzaal 't Biezemhof te Aalter verwelkomd onder een stralende lentezon. Die zorgde ervoor dat de receptie buiten kon doorgaan en dat de sfeer onmiddellijk heel aangenaam was. Na de receptie werd iedereen aan tafel gevraagd. Tania nam als voorzitter het woord om iedereen te danken voor hun aanwezigheid, om haar familie en persoonlijke vrienden die haar steunen te danken en tenslotte ook het voltallige bestuur voor de fijne samenwerking.

Hoog tijd om dan te genieten van een lekkere warme maaltijd met bijhorend wijntje en een smakeliik warm stuk appeltaart met ijs als toetje. Tania nam opnieuw het woord, ditmaal om de tombola aan te prijzen. Komt het omdat er bij elk lotje een prijs hoorde of omdat er bijzondere mooie prijzen te winnen waren? In elk geval, werden de 700 lotjes vlot verkocht. Of met een hoofdprijs, of met een kleine prijs, er ging niemand met lege handen naar huis.

Op een ledenfeest mag er ook gedanst worden. De dj zorgde voor swingende muziek en de dansvloer werd den ook druk bezocht. En ja, ook aan deze fijne avond kwam een einde. Moe, tevreden en uitkijkend naar de volgende editie was het tijd om huiswaarts te keren.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Algemene ledenvergadering | 11/03/2018

Verslag

11 maart 2018: tijd voor onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Onze voorzitter Tania verwelkomde samen met Kurt onze gasten. Dit jaar waren er niet alleen veel volwassenen, maar ook veel kindjes. De volwassenen zochten een plaatsje in de zaal en de kinderen trokken naar een apart zaaltje om te knutselen en te kleuren onder begeleiding van Elke. Tania en Dominique namen het woord. Ze vertelden met veel trots de verwezenlijkingen van het voorbije jaar en ze blikten vooruit op een nieuw jaar vol toffe activiteiten. In dit nieuwe jaar zijn er ook enkele nieuwe bestuursleden bijgekomen. We kijken uit naar de samenwerking met Stijn Witdouck, Karel Claes, Sophie Vanherreweghe en André De Vos. Na het formele gedeelte was het tijd voor een koffietje en een koekje. Hierna kon iedereen genieten van een mooie fotoreportage van de voorbije activiteiten. Om deze mooie dag af te sluiten, werd iedereen getrakteerd op een bourgondisch avondmaal: hesp, frikandon, kriekjes, Turks brood, salami, verschillende soorten kaas, … Voor elk wat wils. Nadat we onze buikjes hadden volgegeten, was het tijd om afscheid te nemen.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Infoavond | 09/11/2017

Verslag

Op vrijdag 9 november vond de jaarlijkse infoavond van onze vzw plaats. Met een inschrijvingslijst van 90 personen was dit al een schot in de roos. We werden ontvangen met een drankje en een broodje en konden op die manier gezellig met elkaar kennismaken. Nieuwe gezichten, bekende gezichten, jongeren en minder jongeren, patiënten en familie, verpleegkundigen, bestuursleden van de vzw en uiteraard de sprekers.

Tania De Vylder, kersverse voorzitter van onze vzw, nam als eerste het woord. Het was haar vuurdoop om de infoavond in te leiden. In haar speech stelde ze zichzelf en de vzw voor. Prof. Stan Monstrey stelde daarna de sprekers voor. Tot onze spijt en zeker ook tot haar spijt moest Dr. Elke Sleurs op het laatste nippertje verstek laten gaan. Henk Hoeksema, zorgcoördinator in bwc UZ Gent, was er wel en legde vakkundig de recentste behandelingmethode van brandwonden uit. Voor de aanwezigen werd o.a. ‘debrideren’, LDI (laser Doppler imaging), behandeling met Nexobrid aan de hand van foto’s heel wat duidelijker.

Na de beklijvende woorden van Henk, was het tijd voor een vragenuurtje. Eerst wat aarzelend, maar daarna veel vlotter werden er aan Henk, prof. Monstrey en Anne-Sofie, psychologe verbonden aan het bwc UZ Gent, vragen gesteld. Jeuk, mobiliteit, psychologische problemen, wat na het verblijf in bwc… er was ruimte om daarop wat dieper in te gaan.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Luxemburg - Tweedaagse voor volwassenen | 14/10/2017

Verslag

Op 14 oktober was het weer zover, het was tijd voor een nieuw weekendje weg met de vzw vriendenkring. Op dag één konden we genieten van de schoonheid van Luxemburg Stad. Dankzij onze gidsen Lut en Sophie kwamen we meer te weten over de stad en zijn geschiedenis tijdens een mooie wandeling. In de namiddag stond een bezoek aan de Caves van Bernard-Massard op het programma. We kregen een rondleiding en sloten af met een lekkere degustatie. De busrit die daarop volgde was een ludieke rit met vele slappe lachjes. ’s Avonds genoten we van een heerlijk diner in ons hotel in Clervaux. Toen iedereen meer dan voldaan was, trok de oude garde zich terug in de bar terwijl de jonkies zich waagden aan een avondwandeling.

Dag 2 bracht ons om te beginnen een heerlijk uitgebreid ontbijt. In de voormiddag bezochten we het stadje Vianden, waar iedereen kon genieten van de gezelligheid van de lokale markt. Het programma in de namiddag was iets serieuzer. We bezochten het oorlogsmuseum in Diekirch, waar we de gruwel van toen konden ervaren. Gedurende de hele reis, werden er af en toe vragen gesteld. De antwoorden op deze vragen moesten we invullen in een kruiswoordraadsel. Omdat iedereen zo goed zijn best deed om het kruiswoordraadsel in te vullen, kregen we een kleine attentie van de vzw: een stylo met het logo van de vzw erop.

Het was weer een weekend om nooit te vergeten. Zowel de jonkies als de iets ouderen hebben zich enorm geamuseerd. We zagen alleen maar lachende gezichten! Wij kijken al uit naar de volgende editie.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Zwemfestijn | 02/07/2017

Verslag

Zondag 2 juli kwamen we met z'n 50 samen voor ons jaarlijks zwemfestijn. Het was een toffe groep. De kleinste Lizzy was tevreden met haar flesje en maxicosy. 39 deelnemers trokken naar het zwembad. Simon, het peutertje, kon zich uitleven in het ploeterbadje en Matt het kleutertje, mocht met mama en papa in het kinderbad en zelfs in het grote zwembad. De vele pubers genoten van het spetteren en spatten. En de 'grote' mensen? Die maakten een praatje, trokken baantjes, relaxten in de jacuzzi of gleden van de grote glijbaan. Je merkt het: er was voor ieder wel iets.

Ondertussen genoten ze met z'n 11 van een drankje op het terras in een aangename zomerzon. Gewoon eens samenzitten en gezellig keuvelen in ook prettig.

Tenslotte kon iedereen na het zwemmen de grootste honger stillen met een belegd broodje en werden er weer afspraken gemaakt voor volgende activiteiten.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Busreis Kempen | 18/06/2017

Verslag

18 juni - Een zonovergoten zondag in de Kempen. Om half elf vertrokken we met de groep naar Itegem, het dorp van André Scheers, gelegen in de Antwerpse Kempen. Lizzy, 8 weken jong, was het jongste deelnemertje. Zij kwam samen met haar papa met de auto want de bus had geen aangepaste autogordels om haar veilig te vervoeren. De busreis verliep heel vlot en ’s middags bereikten we onze bestemming. We stilden onze honger met eigen picknick of belegde broodjes en genoten van frisse drankjes, ja, met zo’n zomerweer was dit echt noodzakelijk.

Om 13 u kwam de huifkar de minder mobiele mensen én de kindjes met hun kortere beentjes ophalen om een mooie tocht te maken doorheen de mooie, groene, landelijke streek. De wandelaars haalden hun mooiste hoeden of petten boven, smeerden hun kuiten in en trokken de wandelschoenen of sandalen aan. Onder leiding van Maurice, lid van wandelclub IVAS, trokken ze op pad door het bos, langs de Nete en langs de koren- en maïsvelden. Tijd om te genieten van de prachtige natuur en van de gezapige babbels met elkaar.

Halververwege het parcours konden we pauzeren en opnieuw de grote dorst stillen. Zowel de huifkar als de wandelaars kwamen er gelijktijdig aan wat het uiteraard gezellig maakte. Dan volgde het tweede deel van het parcours. Uiteindelijk wandelden we 7,5 km en waren we, met de pauze inbegrepen, 3 u onder weg. Voldoende om de namiddag te vullen. Ivas, Itegemse vrienden van het andrescheershuis, organiseerde die dag wandeltochten voor leden van wandelclubs. Ze telden die dag 1 501 deelnemers en waren daar heel tevreden mee.

En dan kwam het laatste deel van onze uitstap: een lekker fris aperitiefje, een rijkelijk gevuld koud buffet, een ijsje en/ of chocomousse maakten het plaatje compleet. Onze Siciliaanse chauffeur bracht ons daarna vakkundig en veilig weer naar het vertrekpunt: UZ Gent. Spreken we af om volgend jaar terug naar Itegem te trekken???

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Ledenfeest | 21/04/2017

Verslag

Het ledenfeest stond dit jaar in het teken van het 25jarig bestaan van de vzw en van het afscheid van voorzitter Marijke. Het werd dan ook een feest met een strikje!

Na het onthaal en het aperitief was het tijd voor heel wat speeches. Tania nam als nieuwe voorzitter eerst het woord en verwelkomde de gasten. Daarna nam professor Stan Monstrey de micro om een hulde te brengen aan Marijke die 25 jaar lang voorzitter van de vzw was en nu de fakkel doorgeeft. Ze werd dan ook bedankt met bloemen en geschenken. Marijke, op haar beurt, bedankte iedereen die haar de voorbije 25 jaar steunde: haar man, haar kinderen en schoonkinderen, familie en vrienden, bestuursleden en alle brandwondenpatiënten en hun familie. Ze geeft met veel vertrouwen het voorzitterschap door aan Tania. Marijke vroeg een groot applaus voor professor Stan Monstrey en voor André Scheers die samen met haar 25 jaar bestuurslid van de vzw zijn. Isabelle kreeg op haar beurt een extra bedanking voor 23 jaar penningmeester te zijn. Op vraag van enkele aanwezigen vertelde Marijke nog eens hoe de vzw ontstaan is. Je kan dit ook lezen in haar voorwoord van het tijdschrift van 2016 dat je ook op onze website kan vinden.

Daarna was het tijd om te genieten van een lekkere maaltijd. Het team van de Shamrock deed zijn uiterste best. Een feestelijke ijstaart mocht zeker niet ontbreken. Tijdens het genieten van deze lekkernij bracht Michiel Busseyne een eigen compositie speciaal op maat gemaakt voor Marijke. Ontroerend mooi! Na de maaltijd kwam plots nog een verrassing. Neen, geen gewone tombola maar wel het verloten van een gratis 7-daags verblijf in Westhavenbay in Tenerife. En of de winnaar met zo'n reis gelukkig is!

Speciaal voor het vieren van 25 jaar vzw, kreeg elke aanwezige als geschenk een gastendoekje. Dit werd gretig gebruikt tijdens Les lacs du Cannemara. Wat een sfeer in de zaal! Rond kwart over elf trok Marijke een reuze polonaise op gang richting de Kristalzaal van de Shamrock. Wat stond er te gebeuren??? Bij het binnenkomen van de Kristalzaal kreeg iedereen een gratis glas bubbels en zag men dat er een podium opgesteld was. Om half 12 werd het mysterie opgelost: Sam Gooris gaf speciaal voor onze vzw een concert. Ambiance verzekerd. Na het optreden nam Sam voldoende tijd voor een fotoshoot en een woordje met zijn fans. Na het concert van Sam nam Marc Morgan het muzikale deel van de avond voor zijn rekening. Er werd tot in de vroege uurtjes gedanst.

En ja, ook aan deze mooie avond kwam een einde. Iedereen kon blij en voldaan huiswaarts keren.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Algemene ledenvergadering | 12/03/2017

Verslag

Op 12 maart jongstleden vond de algemene ledenvergadering, ook wel statutaire vergadering genoemd, van onze vzw plaats. Omdat dit ook de eerste bijeenkomst was in 2017, het jaar waarin we het 25jarig bestaan van de vzw vieren, had Lut de bijeenkomst een feestelijk tintje gegeven. Zij verwelkomde de gasten en Kurt, op en top in feesttenue, bood iedereen een glaasje bubbels aan.

Toen iedereen een plaatsje aan de mooi gedekte tafels gevonden had, kwam André Scheers, als belleman, het feestjaar inluiden. Marijke nam de micro om een welkomstspeech te geven. Daarbij vertelde ze dat dit haar laatste algemene ledenvergadering als voorzitter was. Dat is niet gemakkelijk, maar na 25 jaar vond ze dat het toch tijd geworden is om de fakkel door te geven. Op het groot ledenfeest in Tielt zal ze daarvoor gevierd worden. Toch kreeg ze zondag al een geschenk: een erevoorzitterschap, vereeuwigd in een mooie kader. Een mooi boeket bloemen maakte het plaatje compleet.

Elke werd als begeleidster voor de aanwezige kindjes voorgesteld en zij konden samen in de kleine zaal gaan knutselen. 't Was er plezant, ze hadden bijna geen tijd om pauze te nemen. Lut bracht, als secretaris, een verslag van het voorbije jaar en blikte vooruit op het nieuwe jaar. Er waren een aantal bestuurswijzigingen. Marijke, Philip en Christian namen ontslag. Isabelle neemt ontslag op 15 mei. Tania wordt de nieuwe voorzitter, Dominique neemt de taak van penningmeester op zich. Mariska Meirsman en Els Geenens zijn nieuwe bestuursleden. Het voltallige bestuur kan je ook vinden in paragraaf Raad van bestuur bij Info over de vzw.

Na het officiële gedeelte, was iedereen aan een goede tas koffie toe. Om in de stijl van het jubileumjaar verder te gaan, werden de aanwezigen op een mooie, lekker verjaardagstaart getrakteerd. De kindjes smulden van de donuts.

Na de pauze volgde een uitgebreide fotoreportage van de activiteiten van 2016. De aanwezigen konden zich meermaals herkennen op het witte doek.

De bijeenkomst werd afgesloten met lekkere belegde broodjes die door iedereen goed gesmaakt werden. Ondertussen kon men ook kijken naar de mooie fotomontage die Hugo en Eliane maakten over de tweedaagse naar Kent. En dan was het tijd om afscheid te nemen. Maar niet voor lang, de meesten bevestigden dat ze zeker naar het ledenfeest in Tielt komen.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Siinterklaasfeest | 03/12/2016

Verslag

Zaterdag 3 december kwam Sinterklaas op bezoek bij de kinderen van de leden van de vzw. 37 kindjes kwamen lachend en sommigen een beetje gespannen binnen want de mama's en papa's hadden hen verteld dat ze naar het feest van Sinterklaas en Piet mochten komen.

's Middags mocht iedereen eerst aanschuiven aan een warm buffet. Daarna was het tijd om samen te knutselen, te tekenen, een handpop te maken, een mijter of zwartepietenmuts te versieren... Op een lange tafel lag er voldoende materiaal om iedereen aan het werk te zetten. De kinderen hadden daar geen moeite mee en langzaamaan begonnen ook de ouders en grootouders de handen uit de mouwen te steken. Wat was dat gezellig.

Marijke zong samen met de kindjes leuke sinterklaasliedjes en er werd zelfs gedanst. Toen iedereen minstens één kunstwerkje gemaakt had, werd het tijd om de Sint te verwelkomen.

Eindelijk, rond half vier, kwamen de Sint en één van zijn Pieten in vol ornaat aan. De kinderen mochten één voor één aanschuiven en kregen een cadeau en wat snoep. Bij heel wat kinderen kon de Sint zeggen dat ze heel braaf waren, bij enkelen werd toch aangemaand om beter te luisteren, hun bord leeg te eten of op tijd in bed te willen gaan... Daarna kon iedereen tevredebn glunderend, met blozende gezichtjes naar huis gaan. Met hun eigen kunstwerkjes, hun cadeau, de snoep én een klaaskoek hadden ze hun handen vol.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Kent - Tweedaagse voor volwassenen | 22/10/2016

Verslag

Eind oktober organiseert de vzw dikwijls een tweedaagse uitstap voor de volwassen brandwondenpatiënt en partner. Dit jaar was Kent de bestemming. De inschrijvingen verliepen dit jaar heel vlot: op amper 48 uren tijd was de inschrijvingslimiet behaald en enkel 1 persoon moest wegens gezondheidsproblemen afhaken.

's Morgens vroeg kwam de bus van maatschappij De Meibloem uit Tielt ons samen met de gids ophalen aan het UZ Gent. In Loppem stonden nog 12 personen ons op te wachten. Daarna ging het vlotjes richting Calais waar we konden inschepen. Tijdens de overtocht genoten we van een lekker ontbijt. Daarna was er voldoende tijd om op het buitendek van de frisse wind en het mooie uitzicht, zeker bij het aankomen in Dover, te genieten.

Op ons to-do-lijstje stond bovenaan een bezoek aan Leeds Castle. Een mooi kasteel, daterend van ca. het jaar 1000 gelegen middenin een mooi park van 200 ha groot. En mede dankzij het mooie herfstzonnetje was dit een heel mooie uitstap. 's Namiddags trokken we naar Rochester, een ministadje met een mooi kasteel en kathedraal. De winkeltjes waren wel een beetje aan de 'antieke' kant maar het plaatselijk museum, het gezellig kuieren, babbeltjes slaan, theetje drinken of een typische pub bezoeken... Er was voor ieder wel iets.

We waren gelogeerd in een Holiday Inn hotel, nabij de stad Canterbury. Naar jaarlijkse gewoonte was het avondmaal en voor sommigen het drinken van een slaapmutsje, een gezellige bedoening.

Op zondagvoormiddag stond een bezoek aan Canterbury op het programma. Onze gids liet ons tijdens een wandeling de mooiste plekjes van de stad zien. Het was een beetje jammer dat we de kathedraal niet konden bezoeken maar de rest van de wandeling door een mooie winkelstraat, langs pittoreske, groene wandelpaden, langs het kasteel en ook nu weer met schitterend weer maakte heel wat goed. Ook van het uurtje vrije tijd terwijl de winkels open waren !!! was iedereen tevreden. André DV nam diegenen die niet zo snel en zo ver konden stappen op sleeptouw. Samen met hen wandelde hij tot in het centrum van de stad, even goed als de anderen langs de belangrijkste bezienswaardigheden, langs Engelse shops en afsluitend met een drankje op een mooi terrasje.

's Middags genoot men van een lunch in een typisch herberg van de streek: de Woolpack Inn van Chilham. Door het dorpje met zijn authentieke tudarvakwerkhuizen en een oud Normandisch kerkje wandelden we terug naar de bus. Daarna was het tijd voor het laatste deel van het programma: een bezoek aan de oudste brouwerij van Kent: Shepherds Neame. Rarara: Welk bier wordt onder ons gezelschap het meest gesmaakt? Engels bier? Belgisch bier?

Tenslotte was het tijd om terug te keren naar het vaste land. Tijdens de overtocht nog een laatste keer genieten van een typisch Engels gerecht: een high tea. Whaaw: Wat was Kent mooi! wat was het gezellig! Wat was de sfeer in de groep goed! Een tweedaagse voor de volwassenen en partner: een activiteit die op het lijste van de vzw moet behouden worden!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Wandel- en fietsnamiddag Aalter | 11/09/2016

Verslag

Op zondag 11 september waren 54 deelnemers present om te wandelen, te fietsen of met de huifkar mee te rijden. Een bezemwagen met Michel aan het stuur en Sophie als bijrijder was paraat om waar nodig personen op te vangen. Jean-Luc reed achter de fietsers met een camionette van de fietsclub van Aalter voor mocht er een fietser panne hebben.

De fietstocht was een 30-tal km lang. Het was een zeer afwisselend parcours door bos, langs de mooie Craenepool, door de chique wijk Loveld. Het was voor de fietsers aangenaam en ze waren allen heel tevreden. De wandelroute was een 8-tal km lang. Het parcours bij het begin van de wandeling was gemakkelijk en met wat hulp konden ook de buggy’s mee. De moeilijke kruispunten of oversteekplaatsen hebben we telkens mooi veilig kunnen over steken, de auto’s werden steeds door Tania en Nadine mooi tegenhouden.

De weersomstandigheden waren super: het was niet te warmen en er was weinig wind, het had niet geregend dus de wegen lagen netjes droog. Ideaal om te wandelen en te fietsen.

Als afsluiter kregen we een aperitief aangeboden door de VZW en aansluitend een lekkere overvloedige warme maaltijd met keuze tussen vis en vlees. Als dessert was er een ½ dame blanche… Maar wat betekent ½? Sommigen hadden moeite om hem helemaal op te krijgen!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Bezoek aan Pairi Daiza | 20/08/2016

Verslag

Met enkele regendruppels vertrokken we op zaterdag 20 augustus te Gent richting Pairi Daiza. Na het ophalen van nog enkele kinderen in Kortrijk konden we onder een stralend zonnetje onze eindbestemming bereiken. Een mooi intiem groepje van 26 deelnemers stapte van de bus en na enkele formaliteiten stapten we binnen in het prachtige Pairi Daiza. Na de groepsfoto gingen elk groepje hun eigen weg.

Wat een groot park en wat willen we veel zien!!! Er is van alles te beleven!!! Om de “baby” panda te zien, was het echter te lang aanschuiven. De meesten beslisten dan maar om dit niet te doen, er waren nog zoveel andere mooie dieren. Ook de aquariums met de vissen die je zelfs boven je hoofd kon zien zwemmen waren meer dan een bezoekje waard.

De jongsten van de groep hebben ook genoten van de grote speeltuin waar ze zich eens goed konden uitleven. Met bijna onze volledige groep besloten we om gezamenlijk naar de roofvogelshow te gaan kijken, en we waren niet alleen!!! De arena zat goed vol!!!

Stilletjes aan werd het verzamelen op de afgesproken plaats en we vertrokken met een goed gevoel richting huiswaarts, maar eerst nog stoppen voor een lekkere maaltijd vol-au-vent met frietjes. En iedereen was het eens: mooi park, mooi weer, lekker gegeten en vooral ook een rustige sympathieke buschauffeur die ons veilig terug in Gent bracht. Bedankt aan iedereen die meehielp om deze dag ook niet snel te vergeten. Ook dank aan de begeleiding, de aanwezige bestuursleden, maar vooral alle kinderen die erbij waren en samen met ons genoten van deze mooi dag.

Zwemfestijn | 03/07/2016

Verslag

3 juli, afspraak op de eerste zondag van de grote vakantie om samen te gaan zwemmen. Dit jaar mocht de vzw 47 gasten ontvangen waaronder 37 sportievelingen. Eerst de zwembroek aan, dan samen op de foto en dan tenslotte waterpret, voor jong en oud een ontspannend uurtje. Het zwembad van Wingene is een topper: baantjes trekken, spelen met de watermatten, de wildwaterbaan en ook de glijbaan kon iedereen bekoren. Er is ook een mooi peuterbadje en een groter kleuterbad maar dit jaar was iedereen daarvoor te groot.

De niet-zwemmers hadden dit jaar geluk. Ook al was het geen stralend zomerweer, ze konden toch een terrasje doen.

Dat je van zwemmen honger krijgt is algemeen geweten. Daarom trakteerde de vzw met broodjes en een drankje. Rond de klok van 7 u was het tijd om huiswaarts te keren. Nu kan de grote vakantie echt van start gaan.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Ledenfeest | 15/04/2016

Verslag

Op vrijdag 15 april mocht het bestuur van de vzw meer dan 200 personen ontvangen, brandwondenpatiënten met familie en vrienden. Zoals gewoonlijk verliep de ontvangst vlekkeloos, Isabelle en Tania hadden een perfecte lijst met de aanwezigen gemaakt, en gemoedelijk, voorzitter Marijke had voor iedereen 3 welkomstkussen klaar. Tijdens het aperitief was het een heen en weer geloop want heel wat leden zijn ondertussen (h)echte vrienden geworden en waren dus blij om elkaar terug te zien.

Daarna opende Marijke het feest met haar jaarlijkse speech waarin ze de sponsors bedankte, 'haar' bestuursleden bedankte, aankondigde welke activiteiten nog op stapel staan, én hoe dit jaar weer een klassieke tombola met iedereen prijs later op de avond gehouden zou worden. Ze vertelde ook dat in 2017 de vzw 25 jaar bestaat en dat zij dan 25 jaar voorzitter zal zijn. Ze is dan ook van plan om bij de zilveren jubileum de fakkel door te geven.

De lekkere maaltijd smaakte voortreffelijk, de wijntjes en de biertjes vloeiden rijkelijk. Marc Morgan zorgde voor de muzikale omlijsting. Toen eventjes door een stroompanne het licht uitging, haalde hij gezwind zijn accordeon te voorschijn en wandelde al spelend tussen de tafels. Ook bij kaarslicht was de grote zaal van de Shamrock heel gezellig.

En toen was het tijd voor de tombola. Philip stelde de hoofdprijzen voor, kwestie van aan te moedigen om de 500 loten die klaargemaakt werden aan de man te brengen. Dat was niet moeilijk, in een minimum van tijd raakten alle omslagen verkocht. Spannend: win ik één van de hoofdprijzen? Maar niet getreurd, niemand ging met lege handen naar huis. Elke prijs werd gretig in ontvangst genomen.

Tenslotte werd er tot in de vroege uurtjes gedanst. Plots werd het tijd om afscheid te nemen en om nieuwe afspraken te maken: kom jij naar de zwemactiviteit? ga je als jongere mee naar Paridaiza? ga je als volwassen brandwondenpatiënt mee naar Kent? ...

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Algemene ledenvergadering | 13/03/2016

Verslag

Op zondag 13 maart jl. vond de algemene ledenvergadering van onze vzw plaats. Naar jaarlijkse gewoonte spraken we af in de feestzaal OCO van Oostakker. 76 personen waren ingeschreven waaronder 10 kinderen. Mariska, zelf brandwondenpatiënte, nam de animatie van de kinderen voor haar rekening. Tekenfilm, gezelschapspelen, kleuren, buiten spelen stonden op het programma. De kinderen waren zoet en hebben zich heel goed geamuseerd.

Voor de volwassenen begon de namiddag met het wettelijke deel van een algemene vergadering. Lut, secretaris van de vzw, gaf een overzicht van de activiteiten en een financieel verslag van vorig jaar gevolgd door de budgetraming van dit jaar. Daarop volgde de verkiezing van het bestuur: André De Vos en Greta waren niet meer herverkiesbaar, Kurt Budts was een nieuwe kandidaat. Het nieuwe bestuur bestaat nu uit 12 personen.

Na het officiële gedeelte volgde een gezellige koffiepauze. Iedereen werd getrakteerd op koffie en taart. Daarna toonde Lut een fotoreportage van de activiteiten van 2015. De foto's waren zorgvuldig geselecteerd zodat de aanwezigen zich meermaals op het witte doek konden bewonderen. Tevens werden er terug afspraken gemaakt om dit jaar ook elkaar zoveel mogelijk te ontmoeten.

Zo konden ook de 2 leden die voor het eerst op een activiteit aanwezig waren, ontdekken wat onze vzw zoal voor de brandwondenpatiënten doet.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Mons, tweedaagse busreis | 03/10/2015

Verslag

Op zaterdag en zondag 3 en 4 oktober trokken we met een groep van 63 personen naar Mons en omstreken. Na het vertrekpunt in Tielt en een tussenstop in Gent (UZ) kwamen de laatsten de groep vergezellen in Waregem. Daar wachtte ons een uitgebreid ontbijtbuffet in de gezellige taverne De Treffer, gelegen bij de sporthal. Vervolgens zetten we onze reis verder.

Onze eerste halte werd het automuseum van Mahy in Leuze-en-Hainaut. Van de deskundige gidsen kregen we alles te horen over het ontstaan van de auto én het ontstaan van het automuseum. De echte Gentenaars onder ons waren uiteraard fier op hun stadsgenoot Mahy. Als kers op de taart mochten Herta en Roland, die net hun gouden jubileum vierden, plaats nemen in een oldtimer waarin ook J.F. Kennedy ooit plaatsnam. Ze glunderden! We genoten van een zaterdagslunch mét degustatie van 4 biertjes van brouwerij Les Legendes uit Ellezelles. Ook hier konden we onze kennis aanvullen tijdens het bezoek aan het artisanaal brouwerijtje. In de latere namiddag reisden we verder naar ons hotel, gelegen even buiten de stad Mons. Het traditionele avondsouper en de gezellige babbels maakten de zaterdag compleet. Rudy vond dat we toch aandacht mochten schenken aan de bekende burgemeester van Mons, Elio Di Rupo en trok zowaar zijn mooiste vlinderdasje aan

Op zondagochtend, na een verkwikkende nacht en ontbijt, trokken we naar de mijnsite van Le Grand Hornu. De vrouwen kregen een rondleiding van een mannelijke gids en de mannen van een vrouwelijke gids. Dat bracht sowieso al hilariteit alom. Hoe moet het leven in en om de mijnsite geweest zijn ten tijde van het begin van de 19e eeuw. Hoe ingenieus was alles opgebouwd!

's Middags werd het dan hoog tijd om ons naar Mons centrum te begeven. We lunchten in le Saint Germain op de Grote Markt. De tafels netjes gedekt, wijn en water op de tafel, aperitief uitgeschonken: we waren zeker welkom. Aangezien ook op zondag Elio Di Rupo, niet aanwezig kon zijn, hebben we één van onze leden tot een tijdelijke maar waardige vervanger gekroond. Als laatste activiteit stond een bezoek aan Mons op het programma. Mons, culturele hoofdstad van 2015. Onze leden konden kiezen uit een eigen bezoek aan de binnenstad, uit een kort geleid bezoek o.l.v. Greta en Chris of uit uitgebreider geleid bezoek met Lut en Carine. We hoorden heel dikwijls zeggen:" Amai, Mons, ik ken de stad niet maar 't is zeker de moeite waard om eens tot hier te komen." En toen was het tijd om terug huiswaarts te keren. In Waregem namen tijdens het avondeten afscheid van elkaar.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Fietstocht i.s.m. Bicro Tielt | 06/09/2015

Verslag

Op zondag 6 september houden de eerste natte herfstprikken heel wat sportievelingen niet tegen om deel te nemen aan de fietstocht, georganiseerd door Bicro Tielt, en dit ten voordele van onze vzw. Er komen een 400-tal fietsers opdagen om ofwel 85 km ofwel 40 km ofwel de gezinstocht van 25 km te fietsen. Gelukkig kunnen de organisatoren rekenen op heel wat vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken.

Het jongste deelnemertje Iona, 1,5 jaar oud, 'rijdt' de gezinstocht van 25 km samen met haar mama en papa. Ward van 8 jaar en Arne van 10 jaar rijden op hun koersfiets samen met mama en haar vriendinnen 40 km. Heel wat wielerclubs uit de streek komen met 20 of 30 personen naar Tielt om het sportieve aan het sociale te koppelen. Ook 'gewone' fietsers vinden de weg en fietsen aan een gezapig tempo door het Tieltse vlaamse land. 12 leden van onze vzw vertrekken samen om 10 u om, bergop en bergaf, er een leuk onderonsje van te maken. Bij aankomst smaakt de gratis Augustijn super goed. Ter plaatse zijn er heel wat vrijwilligers die alles in goede banen leiden: van verkoop van bonnetjes, over openhouden van de bar, opdienen en afruimen tot tenslotte alles opruimen: vele handen maken licht werk.

Dankzij alle deelnemers en alle helpers is dit een geslaagde zondag waardoor er een aardige som op de rekening van de vzw kan komen. Geld dat besteed zal worden om verdere activiteiten voor de brandwondenpatiënten te organiseren.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Driedaagse EuroDisney | 21/08/2015

Verslag

Op vrijdagmorgen 21 augustus was het eindelijk zover, onze driedaagse naar Euro-Disney. Het was ondertussen ook al vijf jaar geleden dat we met onze jongeren naar Euro-Disney geweest zijn. Iedereen keek er dan ook ontzettend naar uit. Voor mij was het de eerste keer Euro-Disney en ook een eerste keer kennismaken met onze jongeren. Ik merkte het direct: hier kunnen ook mooie vriendschappen ontsaan net zoals bij de volwassenen. We vertrokken in Gent richting Kortrijk waar nog een mooie groep opstapte .

Bij de tussenstop voor ons lunchpakket werden de groepjes gevormd en elk groepje kreeg mooie gekleurde sjaaltjes. Bij aankomst in Euro-Disney was het eventjes wachten tot we op de kamer konden. Een eerste planning werd al gemaakt, de valiezen werden op de kamer gedeponeerd en dan in groep naar het park waar we nog onze voorangspasjes mochten ophalen. Daarna konden we het park een eerste keer verkennen. De vrijdagavond was het genieten van de wild west show met een lekker avondmaal. Met onze cowboyhoed genoten we van het spektakel. Na een uitgebreid ontbijt waren we de zaterdag klaar voor een ganse dag park en of studio .

En wat een luxe met ons voorangpasjes: we hoefden nergens te wachten, we kondens ons telkens aanmelden aan de "exit" en zo kregen we voorrang op alle atracties, whow! De zaterdag hadden de meeste dan ook het park en de gewenste attracties allemaal kunnen doen. ‘s Avonds genoten we van een lekkere maaltijd in buffetvorm, voor ieder wat lekkers . Dan terug richting het park want om 23u was er een klank- en licht show, mooi om te zien.

Op zondagmorgen was het ontbijt met disneyfiguren, wat was het leuk om te zien want zowel jong als oud wou graag op de foto. Na het ontbijt konden we nog een aantal uurtjes genieten van het park. Om 14u30 was het verzamelen aan het hotel om terug huiswaarts te keren. Het was een mooie driedaagse, veel gezien, genoten van de attracties en vooral genoten van alle mooie vriendschappen.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Zwemmen | 05/07/2015

Verslag

Het weer was iets minder maar in het zwembad was het lekker warm. Ook de temperatuur van het water was uitstekend. Met 46 zwemmers waaronder 15 kinderen en 3 niet zwemmers werd er veel plezier gemaakt. Kijk maar op de fotogalerij!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Ledenfeest Tielt | 17/04/2015

Verslag

Op vrijdag 17 april was het weer zo ver: van heinde en verre kwamen onze leden met familie en vrienden naar Tielt om samen feest te vieren.

Feest vieren betekent voor hen: lotgenoten en vrienden terug ontmoeten tijdens een mooi avondfeest. Na de ontvangst en het aperitief bracht Marijke, de voorzitter, een mooie speech waarin ze vooral alle sponsors, groot en klein, bedankte voor hun financiële steun want zonder die steun is het voor onze vzw onmogelijk om zoveel activiteiten voor de brandwondenpatiënten te organiseren. Ook het bestuur kreeg een waardering voor het vele werk dat zij verricht.

Na de speech werd de lekkere warme maaltijd geserveerd en daarna kon het dansfeest beginnen. Dit jaar werd zanger Marc Morgan bijgestaan door 2 blazers, de tweelingbroers de Twins uit Westerlo. De sfeer zat er direct goed in en menige paartjes vulden de dansvloer. Ook in de tweede zaal, waar vooral de jongeren aanwezig waren, was het super gezellig, de dj bracht er moderne dansmuziek.

Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts. Afspraak voor volgend jaar?

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Statutaire vergadering | 15/03/2015

Verslag

Op zondag 15 maart had de statutaire ledenvergadering plaats in het OCO van Oostakker. Het werd een namiddag van heel wat primeurs. De eerste primeur was het voorstellen van de nieuwe infostand. Ook onze vzw wil 'mee zijn met de tijd' en maakte 3 nieuwe infoborden, eentje met info over bwc, eentje met info over brandwonden en eentje met info over de vzw en het andrescheershuis. Het is de bedoeling dat de infostand op heel wat activiteiten en verschillende locaties zal tentoongesteld worden. Voorzien van een drankje, na het zoeken en het vinden van een plaatsje bij bekende of minder bekende gezichten, kon Lut, secretaris van de vzw, de werking van de vzw uit de doeken doen. Zowel de financiële kant als de realisaties van het voorbije boekjaar als de plannen voor dit jaar werden voorgesteld. De laatste nieuwtjes werden extra in de verf gezet: de wijziging van de datum van het ledenfeest in Tielt en de locatie en data voor het weekend voor de volwassenen brandwondenpatiënten en partner. Je kunt trouwens alle data terugvinden in de kalendergegevens op deze website. Een heel belangrijk onderdeel van de algemene vergadering is de verkiezing van het bestuur. Dit jaar gaf Elke Allaert haar ontslag als bestuurslid en diende Tania De Vylder spontaan haar kandidatuur in. Na de kwijting van onze fouten, werd door uitbundig handgeklap alles goedgekeurd. Het bestuur kan weer aan de slag...

Daarna was het tijd om aan het taartenbuffet aan te schuiven. Net zoals vorig jaar hadden heel wat aanwezigen gezorgd voor een taartenbuffet om 'U' tegen te zeggen: kwaliteit, kwantiteit en variëteit!

Tijdens het derde deel van de namiddag konden de aanwezigen zichzelf op het grote witte scherm bewonderen, velen hadden vorig jaar aan heel wat activiteiten deelgenomen. Lut had met een vergrootglas gezocht naar de best passende foto's en Greta had die vakkundig in een mooie presentatie gestopt. Fotografe van dienst, Sophie, zorgde ervoor dat er alweer prachtige foto's genomen werden waarvan je op onze website al een selectie kan zien.

Deze namiddag had ook een tweede primeur: Mariska, 19 jaar en zelf brandwondenpatiënte, had toegezegd om de animatie van de kinderen op zich te nemen. De leeftijd van de aanwezige kinderen lag tussen 2 en 18 jaar, niet gemakkelijk om hen allemaal een boeiende namiddag te bezorgen. En ja, ze is daar heel goed in geslaagd. Ze speelden samen gezelschapspelletjes en keken naar een film.

Voor het naar huis gaan kon iedereen nog een broodje of een stukje taart nemen. Door de vele helpende handen werd in een minimum van tijd de zaal volledig opgeruimd. Als derde primeur mag ik hier melden dat enkele leden aan het bestuur hebben laten weten dat zij gerust opgeroepen willen worden om waar het nodig is, de handen uit de mouwen te steken. Het bestuur is hen daar heel dankbaar voor want zo kunnen de bestuursleden zelf zoveel mogelijk tijd steken in het leggen van contacten met de aanwezigen. Om half zeven kon Lut de deur van het OCO sluiten. Het nieuwe werkjaar is hierbij officieel van start gegaan.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Sinterklaasfeest | 06/12/2014

Verslag

Sinterklaas kapoentje... Elk jaar wordt op 6 december het feest van Sinterklaas gevierd. Dit jaar kwam de Sint ook bij de vzw op bezoek. In afwachting van de heilige man, konden de kinderen genieten van de fratsen van de goochelaar. De verbazing was op de guitige snoetjes van de kinderen af te lezen. Helemaal de max was het bezoekje van twee kindjes aan het kindvriendelijk restaurantje. Mini en Maxi waren de kok en de ober van dienst. Van al dat koken kreeg iedereen honger. De kindjes genoten van een smakelijke donut en de ouders watertanden bij het zien van de lekkere gebakjes. In het tweede deel van de namiddag werd een heus rock-en-rolmops-optreden gehouden. Iedereen zong gezwind de sinterklaasliedjes mee. En dat had hij gehoord. De Sint en de Pieten deden hun intrede. Ze brachten voor alle kindjes mooie cadeautjes en een zak snoepgoed mee want alle kindjes waren heel braaf geweest. Dan was het tijd om afscheid te nemen. De Sint en de Pieten hadden immers nog veel werk voor de boeg. Met een lekkere klaaskoek in de hand ging iedereen heel tevreden naar huis. Dag Sinterklaasje, da-aag, da-aag, ...

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Infoavond | 13/11/2014

Verslag

Op donderdagavond 13 november vond in het revalidatiecentrum van het UZ Gent de jaarlijkse infoavond plaats, een organisatie van het brandwondencentrum van het UZ Gent en onze vzw. Vanaf 18.30 u was iedereen welkom en kon men met een broodje en een drankje bijpraten of kennismaken met andere lotgenoten. Daarna kwamen 3 sprekers aan het woord, elk met hun specifieke ervaring binnen de brandwondenzorg. Muriël Gevaert vertelde over haar werk als kinesiste binnen het bwc en hoe ze vanuit haar eigen ervaring als brandwondenpatiënte, haar werk met hart en ziel uitvoert. Daarna gaf Henk Hoeksema aan de hand van de nieuwe nazorgbrochure, meer uitleg over de huidige nazorg van brandwonden. Harry Saelens, gekend als de man van de drukpakken, kwam op zijn beurt ook deze werking uit de doeken doen. Ten slotte nam Stefaan Lauwaert het woord. Hij werkt als preventie- en zorgcoördinator bij de Stichting Brandwonden. Hij gaf toelichting over wat de Stichting voor brandwondenpatiënten kan betekenen. Marijke Cocquyt, de voorzitter van onze vzw, bedankte de sprekers van harte voor hun interessante uiteenzettingen. Daarna kon men in de cafetaria nog napraten. De aanwezigen onderstreepten het belang van de infoavond, en uiteraard ook het belang van onze vriendenkring.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

tweedaagse voor brandwondenpatiënten en partner | 18/10/2014

Verslag

Naar jaarlijkse gewoonte ging op 18 - 19 oktober de tweedaagse reis voor brandwondenpatiënten en partner door. Dit jaar trokken we naar de Maasstreek.

De dubbeldekbus was goed gevuld toen we de parking van het UZ verlieten. Op onze eerste stop konden we van een lekker ontbijt genieten in de Kempense Bouwelhoeve. Daar kwamen André Scheers en Rozemie ons gezelschap vervoegen. De busreis naar Genoelselderen kon starten. In Genoelselderen bevindt zich het wijndomein, bekend van de tv-serie De Zuidflank. We kregen er een professionele rondleiding en konden achteraf uiteraard de lekkere wijntjes proeven en ... kopen. Daarna gingen we lunchen in een waterburcht, een mooie locatie, lekkere broodjes vergezeld van de enige echte grotchampignonsoep.

In de namiddag verkenden we de stad Maastricht. Shoppen in de modestad of de stad bekijken tijdens een rondrit met het toeristisch treintje of wandelen langs de vestingen onder de deskundige leiding van Lut of Greta: je merkt het, er was voor elk wat wils.De zaterdag eindigde met een lekkere aperitiefje, een driegangenmenu en een gezellige afsluiter in de bar.

Op zondagochtend, na een verkwikkende nacht en een stevig ontbijt, trokken we de wandelschoenen terug aan. Ditmaal om in de Sint-Pietersberg de mergelgrotten of bovenop de Sint-Pietersberg het fort te bezoeken. We waren onder de indruk van de rondleiding en de informatie die we kregen van de gidsen ter plaatse. Het middagmaal vond plaats in een gezellig restaurantje aan de rand van Maastricht. Naast het lekkere eten, waren de stoelen 'het' gespreksonderwerp. Deze waren beschilderd met diverse taferelen en beroemdheden.

Tenslotte werd de tweedaagse afgerond met een boottocht op de Maas en de Zuid-Willemsvaart. Bij het inschepen stond de koffie met Limburgse vlaai al klaar. Hm, lekker. Onze boot werd door de sluizen en onder de bruggen geloodst. Een stuurman gaf via de micro commentaar bij de boottocht. Hilariteit alom.

Ook even vermelden dat ons goed humeur niet enkel kwam door het aangenaam gezelschap, de zorgvuldig uitgezochte activiteiten en locaties maar ook de warme herfstzon. De dikke truien en jassen mochten dat weekend in de valies blijven zitten.

In één zin samengevat: het weekend was fantastisch. Allen die dit jaar deelnamen kijken al uit naar een volgende editie.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Reuzenrun - Tielt | 28/09/2014

Verslag

De reuzenrun was een geslaagd initiatief van school Het Reuzenhuis uit Tielt. Alle kinderen mochten een goed doel voorstellen. Naast 2 andere goede doelen werd er op zondag 28 september dus ook voor onze vzw gelopen. Van de kleine kleuterjes tot de grote leerlingen van het zesde leerjaar, alsook ouders, grootouders, familie en vrienden liepen zo hard ze konden. Vele moedigden hen met hart en ziel aan. De opbrengst werd immers verdeeld onder de drie goede doelen.We mochten van hen dan ook een mooi bedrag ontvangen. Geld dat goed kan gebruikt worden om o.a. onze brandwondenkindjes in de watten te leggen.

Wandelnamiddag | 20/09/2014

Verslag

Zaterdag 20 september, de laatste zomerdag van 2014. Een dag waarop de zon haar beste beentje voorzette. Een dag waarop wandelclub IVAS (Itegemse vrienden van het andrescheershuis) hun wandeldag organiseerden.

Vanuit Gent trokken we met 32 personen naar de Itegemse Kempen. IVAS en André Scheers en heel wat Itegemse vrijwilligers stonden ons op te wachten. Alles was tot in de puntjes georganiseerd: we konden onmiddellijk aan tafel, de broodjes waren gesmeerd, de soep was warm. Samen gezellig tafelen en energie opdoen om daarna de wandeling aan te vatten. Voor we de wandeling startten, kregen André Scheers en onze voorzitter Marijke de kans om het belang en het doel van onze vzw voor te stellen. Interviewer van dienst was niet minder dan Cas Goossens, voormalig bestuurder van de VRT. Samen met Sylvie en Lea uit Itegem trokken we daarna onze wandelsokken en wandelschoenen aan om de 9 km aan te vatten. Sommigen hadden zelfs hun wandelstokken mee. Het werd een mooie wandeling in de groene omgeving van Itegem, Heist-op-den-Berg en Hallaar. Het stralende zonnetje, de gezellige babbels onderweg en de frisse pint tijdens de tussenstop maakten de uitstap compleet.

Voor diegenen waarvoor 9 km stappen net iets teveel was, stonden 2 koetsen klaar. De 4 prachtige paarden met hun menners toonden op die manier hun mooie streek.

's Avonds genoten we samen van een lekkere maaltijd. Het frisse aperitief, de lekkere vis- en vleesschotel en het zoete dessertje werd door iedereen gesmaakt. Na nog een uurtje bus bereikten we rond half negen terug onze vertrekplaats, het UZ van Gent. Afspraak op één van volgende bijeenkomsten?

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Externe activiteit: Bicro | 07/09/2014

Verslag

Onze Bicro rit was super goed zowel het weer als allen die er bij waren om te helpen . Er waren ook enkele fietsers van onze vzw. Na een mooie rit zat iedereen te genieten van de zon, enkele welverdiende verfrissingen en een heerlijk broodje met braadworst. In de namiddag werden we nog vergast op een onverwacht optreden. Ambiance troef!

Jongerenactiviteit: Bobbejaanland | 23/08/2014

Verslag

Zoals vorige jaren werd er ook dit jaar door de vriendenkring een uitstap naar een pretpark georganiseerd. Dit jaar was Bobbejaanland aan de beurt, en ik kon niet wachten om er naartoe te gaan! We verzamelden aan het UZ Gent om met de bus naar het pretpark te gaan. Bij aankomst kwamen er nog een paar bij die rechtstreeks gegaan waren en de groep was compleet. Daarba werden we verdeeld in verschillende groepjes met elk zijn begeleiders. Ieder groep kreeg ook een ander kleur sjaaltje. De sfeer was goed, we konden eraan beginnen!

Er was voor iedereen wat wils: voor de waterratten onder ons waren er allerlei waterattracties zoals de Indiana River en El Rio, en er waren ook vele rollercoasters: de Revolution en de Dreamcatcher bijvoorbeeld. Voor de echte waaghalzen was er natuurlijk ook de Typhoon, een rollercoaster met zeer steile hellingen, loopings, enz... Na lang aarzelen kroop ikzelf er dan ook op het eind van de dag op, en het was best spannend, maar ook heel leuk! Middageten deden we in Santa Fé, waar we een drankje bij kregen. Daar ontmoetten we ook andere groepjes.

Dankzij de voorrangspasjes die we gekregen hadden, hoefden we nooit te wachten (op een enkele uitzondering na als het personeel wat moeilijker deed) en zo konden we bijna alle rollercoasters 2 keer doen! Op het eind van de dag trokken we nog een groepsfoto, en aten avondmaal in Bobbie's Kitchen. Het was vol-au-vent met frietjes, mmmmm! Daarna was het spijtig genoeg tijd om terug naar huis te gaan. We reden met de bus terug en namen afscheid van elkaar.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Zwemfestijn | 29/06/2014

Verslag

Zondagnamiddag 29 juni, de laatste zondag van juni = de eerste zondag van de grote vakantie, trokken we naar het zwembad van Wingene. Reeds meerdere malen heeft de vzw dit zwembad exclusief voor haar leden gereserveerd en ook dit jaar was het een succes. Aanvankelijk leek een wielerkoers wat roet in het eten te gooien, maar Marijke, de voorzitter van de vzw, heeft dit met al haar charmes goed weten op te lossen. Van klein tot groot, peuters, kinderen, ouders, ooms en tantes, grootouders: iedereen genoot van het spetteren, van de waterspelletjes, van het baantjestrekken. Na het zwemmen kon iedereen zijn honger stillen met lekkere belegde broodjes, afscheid nemen en afspreken voor de komende activiteiten in het najaar.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Ledenfeest Tielt | 25/04/2014

Verslag

Traditioneel gaat op de eerste vrijdag na de paasvakantie het algemeen ledenfeest door. Ook dit jaar ontmoetten we elkaar in hotel-restaurant Shamrock te Tielt. Op de foto's kan je het ganse verloop van de avond herkennen: de prachtige ingerichte zaal, het aanmelden bij Isabelle en Philip, het aperitief, het welkomstwoordje van Marijke, de gezelligheid aan tafel, de verkoop van de lotjes van de tombole en het afhalen van de prijzen en natuurlijk, en uiteindelijk: dansen tot in de vroege ochtend...

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Algemene vergadering | 16/03/2014

Verslag

Op 16 maart 2014 vond de jaarlijkse algemene vergadering van de vzw plaats.

In het eerste deel van de namiddag gaf de secretaris uitleg over de werking van de vzw tijdens 2013 en stelde het programma voor 2014 voor. Tevens werd de financiële toestand van de vzw uit de doeken gedaan. Tenslotte volgde de verkiezing van het bestuur. Stefaan Lauwaert diende zijn ontslag als bestuurslid in en werd dan ook hartelijk bedankt voor zijn jarenlange inzet. De overige bestuursleden werden door handgeklap herverkozen.

Daarna volgde een pauze waarin men kon smullen van de door de leden zelf gebakken taarten. Er was immers een oproep gelanceerd om eigen bakkunsten aan elkaar te tonen. De oproep werd heel positief beantwoord en men kon van heel wat lekkernijen proeven.

Tijdens het tweede deel van de namiddag werd een overzicht van de activiteiten van vorig jaar door middel van een fotoreportage getoond. Zo konden velen zichzelf bewonderen op het witte doek, werden er herinneringen opgehaald en konden er weer plannen gemaakt worden voor de komende activiteiten in 2014.

Tenslotte konden de aanwezigen nog napraten. Met een broodje ham of kaas of nog een laatste stukje taart achter de kiezen, keerde iedereen tevreden huiswaarts.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Kerstfeest | 14/12/2013

Verslag

Zaterdag, Oude Bareel, Sint-Amandsberg

Dit jaar koos het bestuur om samen met hun leden kerstfeest te vieren. Na de verwelkoming werden de 118 aanwezigen in 2 groepen verdeeld. 45 personen, verdeeld over 11 groepjes, durfden het aan om te quizzen. Onder leiding van Sophie werden de vragen afgevuurd, maar geen paniek, de vragen waren vooraf zo goed samengesteld dat jong en oud elkaar konden aanvullen.

De kinderen beleefde dolle pret met Hokus Pokus. Voor de goochelaar was het zijn laatste optreden, speciaal voor de vzw. Lachende gezichten, verwonderde blikken, het was fijn om iedereen zo gelukkig te zien. De ouders amuseerden zich ook kostelijk. Zelfs toen een papa op het podium geroepen werd en een papier hoed kreeg die prompt gevuld werd met melk. Hoe is dit afgelopen???

Na 4 uur werd het weer allen verzamelen geblazen in de grote zaal. De geurende koffie, de warme chocomelk en de smakelijke koffiekoeken stonden klaar. Hét moment om bij te praten. Gezelligheid troef.

En hoort bij een kerstfeest geen geschenkjes? Ja, daar heeft de vzw ook aan gedacht. Iedereen mocht bij kerstvrouw Marijke een kerstattentie afhalen.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Infoavond | 07/11/2013

Verslag

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde het brandwondencentrum van het UZ Gent in samenwerking met onze vzw een infoavond waarop brandwondenpatiënten elkaar konden ontmoeten en informatie konden krijgen over leven met brandwonden. Na wat bijgepraat te hebben bij een broodje en een drankje kwamen 3 personen aan het woord over hun specifieke ervaring binnen de brandwondenzorg.

Vooreerst was er een voorstelling van de werking van de Cliniclowns die ook in het brandwondencentrum proberen om de patiëntjes een aangenaam uurtje te laten beleven, even de moeilijke ziekenhuissfeer te laten vergeten. Daarna bracht Klaas Steen (31 jaar) zijn getuigenis over zijn brandwonden die hij opliep ten gevolge van een arbeidsongeval. Tenslotte vertelde Eddy Goens (preventie-adviseur bij Ter Beke Vleeswaren) over het arbeidsongeval van Peter Van Damme. Technische en juridische gevolgen voor een bedrijf werden uit de doeken gedaan.

Marijke, voorzitter van onze vzw, bedankte in haar slotwoord Pieter Lafaire, hoofdverpleegkundige van bwc, voor de samenwerking tussen de vzw en bwc. Achteraf was er ruime gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Een 65-tal personen waren aanwezig, een bewijs dat velen een infoavond met daarbij het onderlinge contact, heel interessant vinden.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Tweedaagse verrassingsreis | 19/10/2013

Verslag

Zaterdag 19 oktober is het weer zover! Deze keer wel een heel speciaal weekend, een verrassingsweekend! Om kwart over 7 was iedereen stipt op tijd op de parking van het UZ Gent. We werden verwelkomd door de immer enthousiaste Isabelle. Met een afgeladen bus vertrokken wij… maar waarheen? De gids van dienst “Chris”, nieuw bestuurslid en bedenker van alle TIPS, gaf ons onderweg een eerste TIP “we gebruiken het dagelijks” . Ondanks vele gissingen kwamen wij buiten alle verwachtingen aan in “Shoes or no shoes” (SONS) in Kruishoutem Daar stonden Marijke, Philip en Pieter ons op te wachten met een kononklijk ontbijt. Er was zelfs een glaasje Cava bij!

We hebben met z’n allen genoten van deze bijzondere schoenententoonstelling uit alle werelddelen, een exclusieve collectie van bekende ontwerpers en bekende meesters. Als we terug goed en wel op de bus zaten richting Kortrijk kwam er een volgende TIP “We zullen opgewacht worden door duizenden mensen.” Dit verwees naar het Tyne Cot Cemetery waar duizenden soldaten uit de Eerste Wereldoorlog begraven liggen.

Van daaruit ging het naar West Vleteren waar we in café “In de Vrede” genoten hebben van een lekkere kom soep op basis van abdijbier, een hartige grote boterham met beleg naar keuze en groenten samen met de natuurlijk niet te missen trappist. Na de middag ging het richting Watou. Volgende stop was de brouwerij St. Bernardus waar we een deskundige uitleg kregen over het ganse productieproces, wat voor ons als leken helemaal niet zo simpel is. Daarna mocht iedereen het lekkere gerstenat proeven dat voor de meesten onder ons smaakte als een engeltje die op de tong pist. Dit was nog niet alles want iedereen kreeg een kratje St. Bernardus met glazen erbij mee naar huis.

Voor de overnachting was het Novotel in het centrum van Ieper voorzien. Na een lekker aperitief konden we genieten van de Last Post onder de Menenpoort. Daarna was het terug tijd voor …eten natuurlijk! De zondagochtend gaf Chris ons op de bus de volgende TIP: Je moet niet altijd naar Frankrijk gaan om met je 2 voeten op 2 bergen te staan!” Het Heuvelland?? Inderdaad op naar de “Monteberg”. Deze wijnbouwers zijn familie van Pieter,één van de bestuursleden en zijn heel bekend in deze streek. Ze verbouwen een 10-tal verschillende wijnen.

Na een absoluut deskundige en interessante uiteenzetting door de zoon des huizes en een bezoek aan één van de wijnvelden werd er natuurlijk gedegusteerd Voor de lunch was restaurant ’t Folk in dranouter voorzien. Zeer lekker en meeer dan voldoende. Ze hebben daar waarschijnlijk gedacht dat we in geen twee dagen gegeten hadden. Na de middag was er keuze tussen een wandeling door het mooie heuvelland en oude volksspelen. Maar het was nog niet gedaan!

Van Dranouter reden we naar De Pleute, een B&B in een prachtige omgeving. Willem Vermandere had heet te druk, maar zijn muzikanten waren er wel. Bij een lekker drankje en belegde ovenkoeken (typisch voor de streek) konden we genieten van mooie live muziek. Al gauw werd de sfeer wat uitbundiger en werd er gezongen en gedant. Ons Marijke was natuurlijk niet te houden en bracht samen met de muzikanten een succesnummer:

Loat mie moa lopen langs de stroate, en ken men lief dak zo geiren zie……

(Dit is een korte samenvatting van het volledige verslag dat te lezen zal zijn in ons jaarlijks magazine)

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Wandelen en fietsen in Bachte-Maria-Leerne | 15/09/2013

Verslag

Op zondag 15 september stond onze jaarlijkse wandel- en fietstocht op het programma. Een 90-tal sportieve vrienden van onze vriendenkring vonden de weg naar Bachte-Maria-Leerne, het dorp waar het prachtige kasteel van Ooidonk staat.

Stipt om 2 u werden 3 groepjes gevormd. Eén groepje wandelde rustig onder leiding van André Scheers in het kasteelpark. De tweede groep fietste door het prachtige, groene landschap van de Leiestreek. Luc Stove, de organisator van de fietstocht, reed op kop. Zoon, schoonzoon, bestuursleden en familieleden trokken hun mooiste fluovestje aan om alle fietsers te helpen veilig over te steken. Er waren ook geen natte voeten bij het oversteken via het veer. Alles verliep van een leien dakje! De derde groep stapte aan een zondagstempo met Rita, echtgenote van Luc Stove, vooraan. Zij konden tijdens de tussenstop kennis maken met een authentiek cafeetje, ’t Oud Sashuis. Op het voorstel van de patron om een plaatselijk biertje, een schobiakske te drinken, werd gretig ingegaan én gesmaakt.

De septemberzon die na een regenweek even kwam piepen, de regenjassen die in de tassen konden blijven zitten, de mooie omgeving én het blij terugzien van onze leden, hun familie en vrienden zorgden voor een mooie zondagnamiddag.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Fietsrally Bicro | 01/09/2013

Verslag

Onder de eerste septemberzon vertrokken 339 wielertoeristen en sympathisanten van onze vriendenkring voor een fietstocht in de omgeving van Tielt. De winst schenken ze aan onze vzw, waarvoor dank.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Daguitstap Bellewaerde | 31/08/2013

Verslag

Op zaterdag 31 augustus ging de uitstap met de brandwondenkinderen door. We gingen met z'n allen naar Bellewaerde Park in Ieper. Om 9u30 kwamen we allemaal samen aan de ingang. Alle kinderen werden ingedeeld in kleine groepjes van ongeveer 4 of 5 kinderen en 2 begeleiders (afhankelijk van hun leeftijd). Na wat praktische informatie en een korte kennismaking konden we aan onze dag in het pretpark beginnen. Op het eerste moment leek het een sombere, regenachtige dag te worden, maar direct nadat we de eerste attractie hadden gedaan begon de zon te stralen. We hadden aan het begin van de dag een voorrangsbandje gekregen waardoor we niet in de rij hoefden aan te schuiven. Dit maakte het des te plezanter!

Elke groep had zowat zijn eigen lievelingsattractie, de Bengal Rapid River, de Boomerang, de nieuwste attractie Huracan, de 4D-film, de koffiepotjes, het huis van Houdini, de Niagararivier... Het personeel van het park was heel flexibel, soms mochten we 2x na elkaar in dezelfde attractie blijven zitten. Tussendoor maakten we heel wat leuke foto's. We gingen ook naar de 'Pow Wow-show', een fantastische show met speciale acts uitgevoerd door Brazilianen en Mexicanen verkleed als Indianen. Ze sprongen van 25m hoog in een zwembad van amper 3 meter diep. De show bestond uit 4 onderdelen waarbij de 4 elementen aan bod kwamen. Water, lucht, aarde en vuur. Inderdaad, vuur. De act waarbij de indianen zichzelf in brand staken toen ze overgoten waren met benzine deed ons allemaal wat schrikken. Maar we konden het al snel relativeren want de show was heel mooi. We picknickten samen en ’s namiddags hadden nog net wat tijd voor een ijsje. Na heel wat attracties, toffe foto's en wat dieren bekijken was het al 17u30 geworden en dus tijd om met de hele groep aan de ingang te verzamelen.

Om deze fantastische dag in Bellewaerde af te sluiten, was er nog een etentje voorzien in L'Historic te Dadizele. De vol-au-vent met Belgische frietjes smaakten! Het was er een zeer gezellige bedoening mét een special act. De special act kwam van Michiel Buseyne, één van onze leden die uitblinkt in muziek maken. Hij bracht zijn gitaar mee en ontroerde iedereen met zijn talent! Met een goed gevoel en een blij gezicht ging iedereen huiswaarts.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Zwemmen | 07/07/2013

Verslag

Het was pas 4 u in de namiddag toen de eerste zwemmers aan zwembad De Alk in Wingene arriveerden. De tour de France en de file hielden ons niet thuis en konden de pret niet bederven. We mochten 63 personen verwelkomen waarvan 49 zwemmers en 14 niet-zwemmers.

De zwemmers, waaronder 18 kinderen, genoten van het verfrissende water. Twee baby’s werden door hun fiere ouders te water gelaten, dankzij hun zwembandje leerden ze reeds watertrappelen . Jong geleerd is … Er werd gespetterd, elkaar kopje onder geduwd en proestend weer boven water gekomen, langs de glijbaantjes in het water geschoven in het peuterbad, papa en mama werden nat maken, we relaxten in de jacuzzi, men kon baantjes trekken, … Kortom: iedereen amuseerde zich kostelijk.

De niet-zwemmers genoten van de gezellige babbel in de cafetaria met André Scheers en buiten op het terras met André De Vos. De ene André mocht niet zwemmen, de andere André zwemt niet graag…

Na het zwemmen kon iedereen smullen van de lekkere belegde sandwiches. Er werd nog lang nagepraat: hoe stelden de kinderen het op school? Hebben jullie grote vakantieplannen? Aan welke activiteiten van de vzw doen jullie mee? Gaan jullie kinderen mee naar Bellewaerde? Gaan jullie mee op het verrassingsweekend voor de volwassenen? … Redenen genoeg om samen te zijn!

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Ledenfeest | 19/04/2013

Verslag

Op vrijdag 19 april 2013 had het jaarlijks ledenfeest van de vzw plaats. Meer dan 340 personen vonden de weg naar hotel-restaurant Shamrock te Tielt. Brandwondenpatiënten, familie en vrienden werden door voorzitter Marijke warm onthaald.

Isabelle had voor iedereen een plaatsje voorzien, of in de ‘rustige’ zaal waar Marc Morgan voor aangepaste muziek zorgde, of in de ‘jongere’ zaal waar dj Guido de aanwezigen op de dansvloer uitnodigde. Natuurlijk begon de avond met een lekker aperitief, gevolgd door een warme schotel. Alles werd vakkundig opgediend en in een mum van tijd kon iedereen smullen.

Maar echt stil werd het niet, het was een warm weerzien van vrienden onder elkaar en er werd heel wat gepraat. Dit is ook één van de doelstellingen van het ledenfeest: lotgenoten bij elkaar brengen en hen zo helpen om het doorstane leed met elkaar te delen. Het dessert, een verfrissende dame-blanche, sloot de maaltijd af. Tussendoor had ook de jaarlijkse tombola plaats. Er werden 500 lotjes verkocht waarvan 1/5 prijs had. De lotjes gingen als zoete broodjes over de toonbank en met de glimlach namen de gelukkigen hun prijs in ontvangst.

Het dansfeest maakte de avond compleet. Samen met partner of voor één keer een gelegenheidsdanspartner werd er gedanst alsof men nog 3x7 was. Alle kwaaltjes en alle zorgen werden even vergeten.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Algemene vergadering | 10/03/2013

Verslag

Zondag 10 maart was het alweer een jaar geleden: de verplichte algemene ledenvergadering van de vzw vriendenkring. Naast al onze trouwe leden, waren er ook 2 nieuwkomers. Nieuwkomer voor de vriendenkring wil zeggen: recent ontslagen zijn uit het brandwondencentrum of reeds geruime tijd lid zijn, doch voor de eerste maal aan een activiteit deelnemen. Zij werden dan ook van harte verwelkomd en konden onmiddellijk rekenen op gesprekken met bestuursleden en met leden die reeds lang de positieve werking van onze vzw kennen en uitstralen.

Slechts 2 kindjes, jonger dan 12, waren ingeschreven: zij hadden het voorrecht om naar hartenlust te knutselen en zelfs te beschikken over een persoonlijke coach: Isabelle en moeke Carine. Aangezien daarnaast slechts 4 kinderen ouder dan 12 jaar present waren, was het voor hen een grote verrassing dat de knutselactiviteit (die was aangekondigd) werd ingeruild voor een partijtje bowlen. En, met welk een voorsprong hebben ze gewonnen tegen hun begeleiders Philip en Yves?

In het eerste deel van de vergadering bracht Lut, secretaris van de vzw, een overzicht van de realisaties van 2012 en de geplande activiteiten voor 2013. Ook het financieel verslag van 2012 en de budgetplanning voor 2013 werden in detail besproken. Tenslotte werd Willy, als uittredend bestuurslid, bedankt voor zijn jarenlange inzet. De - te herverkiezen - bestuursleden werden voorgesteld. Daarnaast waren 3 kandidaten ingegaan op de oproep om tot het bestuur toe te treden: Pieter Lafaire, Chris D’hont en Greta Van Driessche.

Na de kwijting van eventuele fouten uit het verleden, werd iedereen tot bestuurslid verkozen. Het bestuur bestaat nu uit 14 personen. Ze zijn terug te vinden op onze website. Tijdens de pauze kon iedereen genieten van koffie en taart. Het was aangenaam om op te merken dat onze leden elkaar opzochten en zo terug de vriendschapsbanden sterker maakten. Er werden heel wat afspraken voor de komende activiteiten gemaakt. Na de pauze zorgde Lut voor een prachtige fotoreportage van alle activiteiten van 2012. Het werd een schitterend overzicht, waarbij alle aanwezigen zichzelf - meer dan eens - konden bewonderen op het witte doek. De namiddag werd afgesloten met hotdogs: meer dan welkom om op 10 maart 2013 de barre winterse koude te trotseren.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Sinterklaasfeest | 01/12/2012

Verslag

Sinterklaasfeest

Op zaterdagnamiddag kwam de Sint op bezoek bij de kinderen van de vzw. De kinderen konden eerst genieten van het optreden van de clown. Hij haalde allerlei fratsen uit, toverde een schattig lief duifje en een konijntje tevoorschijn en haalde goocheltrucs met ballonnen uit. Samen met hem dansten en zongen de kinderen naar hartelust. Zelfs de ouders vroegen zich af hoe de de tovertrucjes in elkaar staken. Na het vieruurtje waarbij jong en oud smulden van de lekkere donuts en taartjes, kwam de Sint aan. Hij werd vergezeld door 3 guitige zwarte pieten. De Sint sprak elk kindje persoonlijk aan en gaf hen speelgoed en een zak vol lekkers. Hun oogjes blonken... De Sint was de bestuursleden niet vergeten. Voor hen had hij als geschenk een fotoboek gemaakt n.a.v. het 20-jarig bestaan van de vzw bij. Om de winterse namiddag af te sluiten smulde iedereen van een lekkere warme hotdog. Met een blij hart keerde iedereen terug naar huis. Zou de Sint die avond bij de kindjes thuis ook langs komen???

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Infoavond | 15/11/2012

Verslag

Infoavond

Op donderdagavond 15 november vond in het UZ Gent de jaarlijkse infoavond voor brandwondenpatiënten plaats. Deze infoavond werd georganiseerd i.s.m. de vriendenkring voor brandwondenpatiïeten. Pieter Lafaire, hoofdverpleegkundige van het brandwondencentrum, verwelkomde de 80 aanwezigen en stelde de drie sprekers voor. Nancy Van Loey (onderzoekster Vereniging Samenwerkende Brandwondencentra Nederland) sprak over het omgaan met brandwondenkinderen die gedragsproblemen vertonen en hoe ouders met stresssituaties kunnen omgaan. Stefaan Lauwaert (preventie- en nazorgcoördinator Belgische Brandwondenstichting) stelde het project BRAVO voor.

BRAVO bevat volgende departementen : Preventieprogramma, Preventieboodschappen, Onderzoek, Organisatie en ontwikkeling, Partnership, Fondsenwerving.

De hoofdopdracht van BRAVO blijft het preventieprogramma binnen de verschillende doelgroepen: Kleuters, Lagere school (2de graad), Jongeren , Jeugdorganisaties en jeugdkampen, Jonge gezinnen, Senioren en grootouders, Kansarmen, Bedrijven.

Tenslotte nam Henk Hoeksema (zorgcoördinator BWC) het woord. Hij toonde aan wat met de huid gebeurd bij een verbranding, wat de juiste behandelingen zijn en wat de nazorg inhoudt. Voor de uiteenzettingen konden de aanwezigen bij een broodje en een drankje, bijpraten met lotgenoten, met verpleegkundigen en psychologen verbonden aan het brandwondencentrum en met de bestuursleden van de vriendenkring. Een hapje en een drankje waren voorzien. Het was een leerrijke avond.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Champagneweekend | 27/10/2012

Verslag

Champagneweekend

Het is weer eens voorbij, de tweedaagse voor volwassenen van onze vzw. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van onze vzw trokken we naar de Champagnestreek in Frankrijk. Het programma stond in het teken van bubbels, cultuur en samenhorigheid. We degusteerden in grote champagnehuizen én bij een lokale champagneboer. Sommigen snoepten achteraf ook nog van de godendrank. We ontbeten en lunchten en dineerden gezellig samen. De weergoden waren met ons: onder een staalblauwe hemel konden we van de heerlijke uitzichten genieten. Zeker tijdens de busrit langs de route du Champagne waarbij we van onze gids Marjolein allerlei weetjes over deze heerlijke drank konden vernemen. We deden kleine wandelingen zodat bijna iedereen er kon aan deelnemen. We wandelden in Reims met een bezoek aan de kathedraal, in het typisch dorpje Hautvillers en langs de Avenue du Champagne in Epernay. Met Sophie, Marjolein en Dries op kop, werden we uitstekend begeleid. De leden die er voor het eerst bijwaren, werden onmiddellijk in de groep goed opgenomen. Er was medeleven en medevoelen en ervaringen werden uitgewisseld. Dit alles maakte dat het weekend heerlijk en onvergetelijk werd.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Zwemhappening | 01/07/2012

Verslag

Zwemhappening

De eerste zondag van juli gaan we traditiegetrouw zwemmen. Het zwembad De Alk van Wingene is dan the place to be. Dit jaar waren we met 34 zwemmers en 11 niet-zwemmers. Het ging er in het zwembad heel gemoedelijk aan toe. Het spetteren en spelen, de losse babbel, het genieten van de jacuzzi of het zich laten meedrijven in de wildwaterbaan... Wat moet het nog meer zijn? Stralende gezichten alom! Na het zwemmen konden we met z'n allen nog even bijpraten bij een drankje en een heerlijk belegd broodje. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Wandel- en fietsnamiddag | 24/06/2012

Verslag

Wandel- en fietsnamiddag

Juni 2012 was een natte, sombere maand. We hoopten met z'n allen dat de weergoden ons toch gunstig zouden gezind zijn op de laatste zondag van juni, de zondag waarop we samen wandelen of fietsen. Het mocht niet zijn, het regende. Gelukkig konden we iedereen die zich inschreef verwelkomen. Sommigen hadden hun stalen ros thuis gelaten en stapten goed verscholen onder de paraplu mee. Toch verkenden 12 fietsers de mooie Scheldevallei. Tijdens de pauze stopte het met regenen en het tweede deel van zowel de fietstocht als de wandeling kon droog worden afgelegd. We eindigden onze dag met het bedanken van de personen die de namiddag hadden voorbereid. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Na een lekkere maaltijd waarbij we smulden van een heerlijk visgerecht en een warme schotel van varkenswangetjes met achteraf een ijsje, trok iedereen tevreden en voldaan naar huis. Schijnt volgend jaar de zon op de laatste zondag van juni???

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Jubileumfeest | 20/04/2012

Verslag

Jubileumfeest

Op vrijdag 20 april vierden we het jubileumfeest van 20-jaar vzw: ons jaarlijks ledenfeest in een speciale uitvoering. 382 genodigden gingen uit op onze invitatie. De zalen van hotel-restaurant Shamrock zaten dan ook goed vol. Het avondprogramma zag er als volgt uit: verwelkoming door Marijke, de voorzitter van de vzw, het aperitief, de lekkere warme maaltijd mét een verjaardagstaart als dessert. Daarna kon men naar hartelust de benen loszwieren op de dansvloer. The red hot cowboys, een voor deze gelegenheid opgerichte dansgroep bestaande uit bestuursleden, brandwondenpatiënten en vrienden, zorgden voor een speciale act. De gewone tombola werd dit jaar vervangen door één vraag: wie kan het best het totale gewicht van alle bestuursleden raden? Hilariteit alom! Sommigen schatten het 12-ledig bestuur wel meer dan 1200 kg samen! Anderen kwamen slechts aan 600 kg. Uiteindelijk konden we 14 mooie prijzen uitdelen. De grote winnaar, Franky Van Nevel, ontving een reischeque ter waarde van € 250. Nogmaals proficiat, Franky. Daarna werd er verder gedanst tot in de vroege uurtjes.

Bekijk enkele sfeerbeelden in onze fotogalerij.

Bezoek aan de kerstmarkt in Leuven | 17/11/2011

Verslag

Op zaterdag trokken we met 87 vrienden van de vriendenkring naar de kerstmarkt in Leuven. Toen we op de autostrade Brussel passeerden, hielden we onze harten vast: het regende! Gelukkig was het droog toen we in Leuven aankwamen én het bleef droog tot we 's avonds aan tafel zaten. De weergoden waren weer eens met ons... In Leuven namen we eerst een groepsfoto voor het prachtige stadhuis. Daarna was iedereen vrij om de kerstmarkt te bezoeken, een gezellig caféetje op te zoeken, in de mooie winkels van de Bondgenotenlaan en omgeving een speciaal kerst- of nieuwjaarsgeschenk te zoeken.

Om 16.00 u wachtte de bus ons terug op en bracht ons naar Itegem. De Itegemnaar Karel Laureys, ook Charel genoemd, maakte meer dan 50 kerststalletjes en stelt ze elk jaar ten toon in de straten van Itegem. Als je er meer over wil weten, surf dan naar: http://www.freewebs.com/karel_laureys/.

Natuurlijk mocht een jenevertje of een glaasje glühwein niet ontbreken. 's Avonds mochten we in genieten van een lekkere maaltijd, geserveerd door... ja, natuurlijk, de trouwe helpers uit de kermistent van Itegem. De relatie tussen Gent en Itegem is onverbreekbaar! Bekijk hier enkele foto's.

Tweedaagse volwassenen Mondorf-les-bains Luxemburg | 22/10/2011

Verslag

Op zaterdag, heel vroeg in de ochtend, vertrokken we op een tweedaags kuurweekend naar Mondorf-les-bains. Tijdens de busreis genoten we van lekkere malse sandwiches, krakend verse koffiekoekjes en warme koffie.

Voor we naar het hotel en het bijhorend kuuroord reden, bezochten we de wijnkelder Caves Saint Martin. De gids gaf ons heel wat informatie mee en natuurlijk mocht het proeven niet ontbreken. Nadat verschillende dranken deskundig werden gekeurd, deden sommigen hun voorraad wijn in.

Na het middageten kwamen we aan in het Mondorf Parc Hôtel, een kuuroord in het dorpje Mondorf-les-bains. De kamers waren tiptop in orde! Gehuld in een hagelwitte badjas met bijhorende slippers volgden we Sophie en Dominique tijdens de rondleiding. Het leek dan wel een doolhof, toch vonden we vlug de weg naar de vele sauna’s, de hamman, het zwembad buiten, het thermaal zwembad, de jacuzzi’s, de vele relaxruimtes met zalige zetels, de fitnessruimte...

We hebben onze leden ook te kans gegeven om ofwel deel te nemen aan een Sabbia Med therapie (een therapie waarbij u in het warme zand ligt en een volledige dan in de woestijn meemaakt) of de Kraxenofen therapie (een therapie gebaseerd op het verwarmen van hooi uit de Alpen). Beide therapieën werden positief ervaren. Letterlijk opgewarmd en bestand tegen de komende winterkoude! Zij die liever wandelden, ontdekten de prachtige tuin die aan het kuuroord verbonden is. Gelukkig was het stralend herfstzonnetje van de partij en kon men de wandeling afsluiten op met een gezellig terrasmoment.

Op zaterdagavond was het tijd voor het souper. Iedereen, in vol ornaat, vond de weg naar de eetzaal, speciaal voor onze groep gereserveerd. Het glaasje bubbels en de hapjes werden door iedereen gesmaakt. Het eten was meer dan voortreffelijk en de babbel in de bar was hartverwarmend. Ikzelf zat aan tafel met Kim en Tim, jonge mensen die er voor het eerst bijwaren. Een ongedwongen gesprek over hun ongeluk en ons ongeluk bracht ons die avond bij elkaar. Op zondag stond na het heerlijk en overvloedig ontbijt, terug een bezoek aan de wellness of een wandeling op het programma.

Rond 16 u was het tijd om de terugreis aan te vatten. Een bus vol stralende, ontspannen gezichten. Op de evaluatiebriefjes konden we heel wat lovende woorden en pluspunten lezen. En op vraag van Marijke lazen we ook enkele minpuntjes die interessant zijn om te onthouden voor de toekomst bekijk hier de fotoreportage.